Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън отрича Мансур Оджех да е напуснал компанията от Уокинг

Макларън отрича Мансур Оджех да е напуснал компанията от Уокинг

76
0
Мансур Оджех

Тимът на Макларън отрече информацията, че Мансур Оджех е напуснал компанията от Уокинг. Материалът бе публикуван в британския вестник Индипендънт. От екипа бяха категорични, че авторът Кристиан Силт изобщо не се е свързал с тях, за да провери фактите и нарекоха статията „изцяло подвеждаща”.

„Мансур Оджех не е напуснал компанията и остава директор в Макларън Груп, акционер с втори по големина дял и член на изпълнителния комитет на Макларън”, заявиха още от Уокинг. „Преминаваме процес на опростяване на корпоративната си структура след реорганизацията на холдинга през миналата година.”

Част от процедурата е да се премахнат постовете на директори без изпълнителни функции (т.нар. non-executives). Именно оттам идват оставки, настояват от Макларън, допълвайки, че „нищо друго не се е променило освен изглаждането на процесите и подобряване на тяхната ефективност”.

Според публикацията Оджех подал оставка от борда на директорите, маркетинг отдела и Макларън Аплайд Технолъджис на 26 юли, но останал в борда на холдинга и ръководството на произвеждащата спортни автомобили дивизия. В нея се казва: „Това слага край на три десетилетия работа на Оджех като директор в отбора, където идва през 1984 г.”

В тима на Макларън от Формула 1 през цялата 2018 г. текат постоянни промени. Главният конструктор Тим Гос бе уволнен. Спортният директор Ерик Булие си тръгна през лятото след особено остър сблъсък с журналист заради оповестяването на информация, че в Уокинг раздават на служителите си шоколадови десертчета като бонуси. От тима обявиха, че са привлекли Джеймс Кий за технически директор, но от Торо Росо бяха категорични, че британският инженер е с дългосрочен договор.