Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса щастлив от класирането в Q3 в последната си квалификация

Маса щастлив от класирането в Q3 в последната си квалификация

48
0
Нани Рома

Фелипе Маса се класира в топ 10 в последната си квалификация във Формула 1. Бразилският пилот на Уилямс прескочи Q2 с последната си бърза обиколка във втория сегмент, измествайки Фернандо Алонсо с позиция назад.

„Толкова съм щастлив от квалификацията и обиколката си“, коментира Маса след сесията. „Едва се измъкнах до Q3, но извлякох най-доброто от колата си. Завърших сесията с високо вдигната глава, демонстрирайки, че съм на топ ниво като конкурентоспособност. Невероятно съм щастлив от постигнатото и нямам търпение за състезанието. Спечелването на точки би било страхотно!“

Техническият шеф на Уилямс Пади Лоу отбеляза, че последната квалификация на Маса не бе лека, тъй като битката в средата на колоната е много сериозна.

„Фелипе свърши прекрасна работа, постигайки класирането в Q3“, продължи Лоу. „Условията бяха много трудни заради променящите се температури – това влияе на гумите и е сложно да ги накараш да работят както трябва и в трите сектора. Наистина е трудно да направиш перфектен тур, но Фелипе се справи. За съжаление не постигна достатъчно подобрение, за да се класира по-напред от десета позиция, но въпреки това обиколката бе страхотна.“

Ланс Строл се класира 15-и, като той обясни, че така и не е успял да намери достатъчно добър ритъм. Канадецът имаше грижи с баланса, а и допусна доста грешки.