Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес очаква Ред Бул да е сериозен съперник през новия сезон

Мерцедес очаква Ред Бул да е сериозен съперник през новия сезон

76
0

Мерцедес очаква тимът на Ред Бул да е сериозна заплаха през сезон 2015 г. във Формула 1.

Екипът от Бракли доминира в миналия шампионат, спечели титлите и при пилотите (с Люис Хамилтън), и при конструкторите. В отбора смятат, че могат да вземат още успехи тази година, но са на мнение, че съперниците им ще са по-силни в сравнение с 2014-та.

Според шефа на борда на тима от Бракли Ники Лауда Ред Бул ще е със значително по-добро представяне спрямо миналия сезон, тъй като Рено ще постигнат напредък със задвижващата си система.

– Ред Бул ще са в битката, въпросът е колко напред ще стигнат. В момента има твърде малко информация за Ферари, а Макларън-Хонда ще изкарат трудна година – обясни австриецът. – Мерцедес е в отлична позиция, разбира се, но искаме да подобрим всичко, каквото всъщност е желанието и на останалите.

Лауда мисли, че по-общи заключения относно силата на отделните екипи през новия сезон ще могат да се правят след първите три надпревари.

– В Мерцедес – и в Бракли, и в Бриксуърт – всичко върви по план – уточни той. – Това, което не разбирам, е защо ще имаме три теста в Испания и нито един в Близкия изток, което би било далеч по-добра подготовка за времето в Мелбърн (по отношение на температурите).

В същото време Лауда повтори, че не се тревожи заради липсата на нов договор с Люис Хамилтън. Двукратният световен шампион вече сподели, че не се притеснява – той и отборът не бързат да подписват.

– И двете страни искат да останат заедно – коментира Лауда. – Тото [Волф] се грижи за това и то ще се случи. Люис беше във ваканция, отборът подготвя колите за началото на сезона. Не бързаме.