Начало Рали Капито пак омаловажи победата на Мийк, Крис отговори подобаващо

Капито пак омаловажи победата на Мийк, Крис отговори подобаващо

53
0

Спортният директор на Фолксваген Йост Капито отново омаловажи успеха на Крис Мийк, след като пилотът спечели рали Финландия. Според него победата на британския състезател била без стойност и самият Мийк нямало какво толкова да се вълнува от нея. Това се случва за втори път, след като по-рано през годината ирландецът стана пръв в Португалия.

„Крис не може да е щастлив от тази победа. Каква е стойността й при такава предсказуемост и при единствено условие да не допуска груби грешки? Затова бе толкова ядосан, когато казах (преди Финландия), че никой друг няма шанс да спечели. Ситуацията обезстойностява успеха. Крис можеше единствено да загуби във Финладия. Щеше да е пълен идиот, ако бе завършил втори”, заяви Капито, който в края на август трябва да заеме новия си пост на главен изпълнителен директор на Макларън във Формула 1.

Коментарът отново бе предизвикан от правилата, постановяващи редът на стартиране да се определя от подреждането в генералното класиране. При това положение Себастиен Ожие винаги минава пръв по отсечките. Капито и френският пилот многократно изразяваха недоволството си от това, като шефът на немския тим дори намекна, че трикратният световен шампион може да напусне първенството, ако догодина няма реална промяна.

„Битката във Финландия приключи до петък на обяд. Кой се интересува от такава борба? Никой”, допълни Капито.

Мийк отговори с: „Ще се видим догодина” на повторената от съперниците критика. След това използва Туитър, където публикува линк към една от публикациите за коментарите на Капито, допълнен с красноречив жест от снимка на Стив Маккуин от филма „Льо Ман”!