Начало Rally В М-Спорт разчитат на способностите на пилотите си да се справят по...

В М-Спорт разчитат на способностите на пилотите си да се справят по непознати отсечки

124
0

Тимът на М-Спорт се възползва максимално от кратката почивка след рали Аржентина, но преди това подготви автомобилите си за надпреварата в Чили.

„Малко е необичайно да имаме два свободни дни между ралита, но южноамериканското приключение ни даде възможност за нещо, което доставя удоволствие на всички ни – забележителен маунтинбайк преход в отсечката Ел Кондор. Голяма част от тима никога не стига до състезателните дистанции. Затова бе прекрасно да разгледаме тази секция и фантастичните пейзажи на Аржентина. Нямаше сериозни контузии въпреки няколкото излитания, така че всички са на линия за Чили!”, сподели шефът на тима Ричард Милнър.

„Според мен всички очакват с нетърпение да видят какво ще е състезанието там. Екипажите правят напълно нови бележки – в Корсика Елфин Еванс и Скот [Мартин] демонстрираха колко добри са в това отношение. Това обаче означава равен старт за всички и ще работи и в полза на Теему Сунинен и Марко [Салминен].”

„Подготовката премина добре. Механиците свършиха фантастична работа по колата на Елфин, като се има предвид, че не бяха в обичайните си условия. Шейкдаунът ще ни даде първата реална представа какво можем да очакваме. Изглежда отсечката е доста подобна на доста от останалите дистанции в надпреварата.”


Елфин Еванс вероятно ще се чувства почти като у дома си – отсечките в Чили вече са сравнявани с тези в домашното за него рали Уелс

„Това ще е напълно ново изживяване за всички. Рядко се случва да водиш изцяло нови бележки. Логистичното предизвикателство също е огромно, особено когато някой потроши колата по време на предходното състезание! Голямо благодаря на механиците, които поправиха автомобила ми. Надявам се да им се отплатя със силен резултат”, сподели Еванс.

„От видяното във видео клиповете отсечките наподобяват тези в Уелс – средно широки, плавни, технически сложни. Честно казано, изглеждат наистина добре, но тепърва ще преценим какви са. Преди това изкарахме малко време в Сантяго с Педро [Хелер]. Качихме се в Андите, карахме колела. Мястото е живописно и красиво и нямам търпение да науча повече за страната. Надявам се Педро да ни подскаже нещо и за самото рали!”

Теему Сунинен
снимка: М-Спорт

Теему Сунинен също очаква хубава надпревара

„Отсечките ми изглеждат наистина интересни. Мисля, че това рали ще ми допадне. Според мен зад първите трима може да се получи доста интересна ситуация. И в Корсика видяхме, че ситуациите се променят непрекъснато.”