Начало WRC News М-Спорт показа новата разцветка на Форд Пума Rally1

М-Спорт показа новата разцветка на Форд Пума Rally1

473
0
Форд Пума Rally1 2024
снимка, М-Спорт

М-Спорт показа новата разцветка на Форд Пума Rally1. Британският отбор е готов за предстоящата кампания в световния рали шампионат. Тази година М-Спорт разчита на Адриен Фурмо и Грегоар Мюнстер. Двамата ще направят всичко възможно, за да донесат повече успехи на екипа.

М-Спорт представи новата си разцветка няколко седмици преди откриването на сезон 2024 в Монте Карло. Надпреварата ще се проведе при смесени условия в периода 25-28 януари

Това е поредната забележителна цветова схема, която украсява автомобила Форд Пума Rally1. Преди това М-Спорт заложи на лилав и син цвят съответно през 2022 и 2023 г.

М-Спорт продължава да си партнира с Ред Бул. Яркото брандиране на компанията за енергийни напитки остава част от автомобила, особено в страничката му част.

„Мисля, че разцветка ще бъде нова любима сред дългогодишните фенове на Форд и М-Спорт, защото винаги е специално да се препраща към ливреите от миналото“, сподели Ричард Милнър.

„Както обикновено, отправяме голяма благодарност отправяме към нашия вътрешен дизайнер Фил Диксън. Искаме да му благодарим за упоритата му работа и чудесните резултати по тази ливрея, въпреки огромния времеви натиск, на който го подложихме“, добави директорът на тима.

В допълнение към новите си цветове, М-Спорт залага на много подмладен пилотски състав, включващ Адриен Фурмо и Грегоар Мюнстер.

Фурмо се завръща в клас Rally1, след като прекара сезон 2023 в WRC2. Французинът спечели титлата в британския рали шампионат зад волана на Форд Фиеста Rally2.

В същото време Мюнстер ще запише пълен сезон с М-Спорт. Миналата година той записа две участия зад волана на Форд Пума Rally1. В крайна сметка той успя да убеди екипа да му даде повишение.

Новите снимки на колата не показват съществени промени по шасито. От друга страна, М-Спорт използва автомобил с модифицирано задно крило по време на последните тестове. В края на миналата година Милнър намекна, че този компонент ще се използва в по-късен етап от сезон 2024 в WRC.

„Работихме по аеродинамична разработка, която беше видяна на няколко теста. Въпреки това не мятахме, че е подходяща за това последно рали за сезона“, каза Милнър.

„Решихме да отложим това за следващата година [2024 г.]. В идеалния случай това ни дава повече време, за да го подготвим. Това не е нищо твърде вълнуващо, но би трябвало да влезе в употреба през тази година“, добави британецът.

Има вероятност М-Спорт да пусне трети автомобил през тази година. Британският екип има дългогодишна традиция да отдава под наем колите си на частни пилоти.