Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса се радва на подиума, Уилямс излезе пред Ферари при отборите

Маса се радва на подиума, Уилямс излезе пред Ферари при отборите

72
0

Фелипе Маса бе безкрайно щастлив от първия си подиум за сезон 2014 г. във Формула 1. Съотборникът му Валтери Ботас завърши четвърти в Гран при на Италия, а тимът им Уилямс изпревари Ферари в класирането при отборите и е трети с аванс от 15 точки спрямо Скудерията.

Бразилецът бе трети в по-голямата част от надпреварата. Той не можа да удържи Люис Хамилтън, но спокойно взе последното място на почетната стълбичка.

– Много съм щастлив от първия си подиум за сезона. В някои от надпреварите досега нямах късмет. Но днес всичко бе на наша страна и съм сигурен, че и в следващите стартове, чак до края на сезона, ще се борим на подобни позиции. Толкова се радвам, че съм на подиума. Предстои още много. Денят определено е страхотен за нас. Беше великолепно състезание. И темпото ни бе наистина добро. Недостатъчно, за да се борим с Мерцедес, но въпреки това на ниво. Колата бе чудесна. Отборът свърши перфектна работа – коментира ентусиазирано Маса.

Той повтори още няколко пъти колко щастлив е от класирането си в топ 3, както и колко невероятно е чувството да е на подиума пред толкова специална публика като италианската.

– Според мен е изумително къде беше Уилямс миналата година и как се бори сега с големите отбори. Ситуацията определено е прекрасна за целия отбор. Ще продължим да се борим до последното състезание и се надяваме да удържим това трето място при конструкторите. Би било фантастично – добави Фелипе.

Ботас се надяваше вчера на шанс да се бори точно с Мерцедес, но стартът му не бе добър и той изостана твърде назад.

– След като гумите ми загряха, имах доста работа. Беше удовлетворяващо да изпреваря толкова много пилоти, скоростта наистина бе на ниво. Денят бе прекрасен за нас като отбор, хубаво е, че изпреварихме Ферари. Радвам се за Фелипе и че постигна първия си подиум, надявам се скоро да сме заедно на почетната стълбичка – каза финландецът.

Шефът на отдела за представяне Роб Смедли сподели, че тимът ще разследва проблемите при старта:

– Финиширахме там, където трябваше, но направихме всичко по малко по-впечатляващ начин, отколкото бе нужно. Грижите на старта не бяха нормални, така че ще проверим какво стана. Валтери кара невероятно, за да се върне напред, след като отиде 11-и, а същевременно пазеше гумите си. Фелипе също направи страхотно състезание. Бе чудесно да се види как го приемат феновете тук.