Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Монца би трябвало да пасне на Уилямс, смята Роб Смедли

Монца би трябвало да пасне на Уилямс, смята Роб Смедли

37
0
Валтери Ботас,Роб Смедли

Пистата Монца би трябвало да пасне на болидите на Уилямс, смята шефът на отдела за представяне на тима Роб Смедли.

13-ти кръг от тазгодишния световен шампионат на Формула 1 ще се проведе на легендарното трасе. То е част от календара още от първото първенство през 1950 г. В конфигурацията преобладават дълги прави, така че скоростта е от особено значение там.

– Пистата би трябвало да пасне на колата ни, тъй като изисква много ниско ниво на аеропритискане. Очакваме всички отбори да адаптират колите си и да имат аероспецификации конкретно за Монца. Ние работихме доста време по поведението на автомобилите си на прави и сме уверени, че аеропакетът ни ще е ефективен. Трасето предлага добър микс от ниско- и средноскоростни завои. В настоящия момент от годината пък можем да очакваме високи температури, което да доведе до проблеми с температурите на гумите на дългите прави – обясни Смедли.

Според Валтери Ботас пистата все още е истинско удоволствие за каране въпреки многобройните промени по нея.

– Важно е скоростта ти на права да е добра, тъй като там има няколко много бързи прави. Ще имаме аеропакет, предназначен специално за италианското трасе и в комбинация със силната ни задвижваща система това би трябвало да ни направи наистина конкурентоспособни през идващия уикенд – допълни финландецът.

Фелипе Маса заяви от своя страна, че харесва мястото и пистата, обича хората там.

– Надявам се те да продължат да ме подкрепят, въпреки че съм в друг отбор (а не Ферари). Монца е специална писта. Бърза е, но завоите са сравнително бавни. Аеродинамиката е важна на подобна конфигурация и това може да ни е от полза. Надявам се да сме силни там, тъй като смятам, че италианските фенове биха се зарадвали на добро представяне от нас – каза още бразилецът.