Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макс Верстапен очаква противоречията около възрастта му да продължат

Макс Верстапен очаква противоречията около възрастта му да продължат

67
0
Макс Верстапен

Макс Верстапен очаква противоречията около възрастта му да продължат. Догодина в Мелбърн холандският пилот ще стане най-младият състезател, стартирал във Формула 1 – само на 17 години.

Направените наскоро от ФИА промени в изискванията за получаване на суперлиценз от автомобилни състезатели нямаше да позволят на Верстапен да стане титуляр в F1, тъй като бе сложен минимален праг 18 години. Макс обаче има договор още от лятото на 2014 г. и участва в няколко петъчни тренировки по време на състезателни уикенди.

Преди по-малко от година Верстапен още се състезаваше на картинг и възрастта му логично предизвика полемика дали един толкова млад човек е готов за напрежението и натоварването в F1. Самият Макс призна, че е изненадан от бързото развитие на кариерата си.

– Миналата зима планът бе да съм две години във Формула 3 и след това да решим какво ще правя – обясни той пред италианското издание Аутоспринт. – След това започнах да постигам много добри резултат и от там нататък доста неща се случиха страшно бързо. Определено не очаквах всичко да се случи така. Първоначално се зачудих дали притежавам необходимите качества, за да се справя. Направих някои анализи и разбрах, че мога.

Макс за пореден път сподели, че не се притеснява от всичко, казано по негов адрес и продължи:

– Всичко това вероятно ще продължи още известно време. Досега имах възможност да карам в три свободни тренировки и не съм имал инциденти за разлика от други пилоти. Адаптирам се постепенно, без бързане, но времената ми за обиколка бяха наистина положителни.