Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес научи много за отношенията между пилотите си, заяви Волф

Мерцедес научи много за отношенията между пилотите си, заяви Волф

39
0
Нико Розберг, Люис Хамилтън
Нико Розберг и Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Тимът на Мерцедес научи много през сезон 2014 г. за отношенията между пилотите си Люис Хамилтън и Нико Розберг, заяви спортният директор на щутгартския концерн Тото Волф. Той каза също така, че и през 2015-та може да се стигне до противоречия между тях, но е убеден във възможността на отбора да се справи със ситуацията.

Двамата състезатели имаха няколко сблъсъка през миналия сезон, макар до реален удар да се стигна единствено в Гран при на Белгия. Двубоят им за титлата през 2014 г. достигна до последния кръг, като Хамилтън надделя и взе втора F1 корона в кариерата си.

– Отборът никога не е очаквал нещо различно, но научихме много по време на миналата година – коментира Волф, цитиран от BBC. – Учехме се от съвместната си работа, от анализа на грешките си и ще се постараем да се справим по-добре през 2015 г.

Австриецът сподели още, че и през новия сезон може да има моменти на противоречие, но смята, че екипът е в състояние да се справи с подобни препятствия:

– През миналия сезон ни бе ясно, че може да се стигне до трудни мигове. Знаем, че това може да се случи и тази година. Те са съотборници, борещи се за шампионата във Формула 1 и не може да се очаква да са най-добри приятели.

Тимът на Мерцедес е на пистата Каталуния, където тази сутрин започна вторият предсезонен тест на Гран при екипите. Люис Хамилтън е зад волана на F1 W06 Hybrid, а освен него тренировки провеждат Даниел Рикиардо (Ред Бул), Сузи Волф (Уилямс), Кими Райконен (Ферари), Дженсън Бътън (Макларън), Макс Верстапен (Торо Росо), Пастор Малдонадо (Лотус), Фелипе Наср (Заубер). Третият пилот на Мерцедес Паскал Верлайн прави изпитания за Форс Индия, като отборът от Силвърстоун е с модифициран миналогодишен VJM07. Дебютът на новия болид VJM08 бе отложен за последния предсезонен тест, който също ще е на пистата до Барселона.