Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макс Верстапен в Торо Росо и през 2016 г. според баща му...

Макс Верстапен в Торо Росо и през 2016 г. според баща му Йос

36
0

Въпреки че все още няма официално потвърждение, по всичко изглежда че Торо Росо ще задържи младата надежда Макс Верстапен и през следващия сезон. Това твърди неговият баща Йос.

„Макс ще кара и през следващата година за Торо Росо“, заяви Верстапен старши пред ServusTV. Името на Макс бе свързвано като възможен заместник на Кими Райконен във Ферари, но от 2017 г. „Хубаво е, че името му се споменава в подобен контекст, но ние имаме дългосрочен договор и връзка с Ред Бул. Доволни сме от тази връзка.

Макс направи сериозна грешка в Монако, но като цяло съм много доволен от сезона му до този момент.“

Подобно е и положението при Макс, който в Унгария записа четвърто място и най-добро постижение в кариерата си до момента.

„Разполагаме с много добра кола и сезона до момента върви много добре за мен“, обяснява самият Макс. „Разбира се имам още много да уча, въпреки че научих доста. Въпреки някои грешки събрах доста точки.“

Според него не е реалистично да се очаква подиум през 2015 г. Това според него би било „много трудно“ и представянето в Унгария било по-скоро „доста късмет“. Според Верстапен старши обаче това трябвало да бъде целта.

„Важното е да се печелят точки и във всяко състезание да се класира колкото се може по-напред“, продължава Йос. „Той е все още на 17, но върши добре работата си. Кара като голям човек, а това е много важно.

Направи доста изпреварвания и това прави впечатление и на другите. Вижда се, че голяма част от маневрите му са успешни, дори и да има такива, които са на лимита. Но така и трябва да бъде във Формула 1. Смятам, че той заслужава уважение и той има такова към другите.

Когато аз за първи път се качих в кола от Формула 1 имах доза страх. Но когато видях, че всичко е под контрол се успокоих. Разбира се всичко може да се случи, но дори да се прибираш с колело към къщи също е опасно. Пистите и колите са направени специално за това и вярва, че в спорта има относителна сигурност.“