Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес направи шампионско шоу в Зинделфинген

Мерцедес направи шампионско шоу в Зинделфинген

36
0

Мерцедес направи истинско шампионско шоу на тест пистата си в завода в Зинделфинген през уикенда. Световният шампион във Формула 1 за 2016 г. Нико Розберг, съотборникът му Люис Хамилтън, целият екип от немския шампионат за туристически автомобили (DTM), младите състезателни таланти на щутгартския концерн благодариха за подкрепата на 16 500 служители и техните семейства.

„Трудно е да се повярва, че измина седмица, откакто спечелих титлата. А каква луда седмица беше!”, коментира Розберг. „Първо бе изумително трудната надпревара в Абу Даби, след това дойде огромното чувство на облекчение, когато пресякох финала, последваха емоционалните моменти с отбора и семейството ми. Във вторник празнувахме титлата с партньор ни Петронас в Куала Лумпур, а в края бе галата на ФИА във Виена, където обявих оттеглянето си от Формула 1. Най-после получих шампионския трофей. Една детска мечта се сбъдна за мен. Благодаря на хората в Мерцедес-Бенц за огромната им подкрепа през последните години. Никога няма да ви забравя. Това е много специално чувство. Беше дълъг и труден път, но 2016 година бе най-добрият ми сезон във Формула 1, направих най-добрите си надпревари през годината.”

„Нико бе важна част от отбора от началото на модерната ера за Сребърните стрели”, каза от своя страна спортният директор на Мерцедес Тото Волф. „Той изживя и хубави, и трудни моменти, но остана разумен през цялото време. Това е чудесен начин да се сбогува със служителите на компанията след обявеното му оттегляне. Люис също имаше фантастичен сезон. Той е един от най-бързите и най-талантливи пилоти и качеството на неговото представяне накара Нико да подобри своето. Гордеем се, че представляваме 280 000 служители на Даймлер по света. 1500 души в Бракли, Бриксуърт и Щутгарт изиграха своята роля за нашия успех. Благодаря за подкрепата им. Благодарение на техните усилия спечелихме 19 от 21 старта тази година и можем да се гордеем с това постижение.”

Хамилтън заяви, че за него е привилегия да е част от отбора, да представлява марката и да постигне толкова успехи с Мерцедес.

„Наистина съм благодарен за това и благодаря на всеки член на екипа. Както винаги, дадох абсолютно всичко от себе си през изминалия сезон, но Нико направи фантастично представяне и заслужава титлата. Знам от личен опит какво страхотно чувство е да спечелиш шампионата. Ето защо мога да си представя колко изумителни са били последните дни за него. Лично аз очаквам зимната ваканция и след нея ще атакувам с пълна сила следващата година”, допълни англичанинът.

Главният изпълнителен директор на Даймлер и шеф на Мерцедес-Бенц Дитер Цетче заяви, че всеки човек в отбора на компанията в F1 получава огромно уважение за постиженията на екипа – трети поредни титли при пилотите и конструкторите.