Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марк Жене: Бъдещето ще покаже, правилно ли бе решението на Алонсо

Марк Жене: Бъдещето ще покаже, правилно ли бе решението на Алонсо

51
0

Марк Жене, който изпълнява дълги години ролята на тест пилот в екипа на Ферари смята, че преминаването на Фернандо Алонсо в Макларън не е задължително грешен ход. Въпреки че от началото на годината сънародникът му все още не е записал точка, а бившият му отбор отбеляза значителен напредък, печелейки победа в Гран при на Малайзия и движейки се на второ място в класирането при конструкторите, Жене смята, че не само моментните резултати имат значение при подобна промяна.

„Постиженията не са всичко, особено ако се гледа период от повече години“, споделя своята гледна точка Жене пред испанския Диарио Спорт. „Аз например съм взимал своите решения не толкова въз основа на резултатите, колкото на това къде искам да бъда.“

Бившият пилот на Минарди и Уилямс в момента освен ролята на тест пилот във Ферари е насочил усилията си към своя трети отбор в сериите за издръжливост. След Пежо и Ауди, сега той ще се състезава за Нисан в клас LMP1.

„Бъдещето ще покаже, дали решението му е правилно или неправилно и то ще зависи от това, как той лично се чувства. Ако той каже, че е щастлив там където е, тогава със сигурност решението е правилно.

Гледайки моментното състояние, тогава без съмнение по-добрата възможност бе да остане във Ферари. В своята 15 годишна кариера не съм виждал толкова сериозен прогрес, без той да е свързан с промяна в правилата.“