Начало Избрани Maгнусен доволен от надпреварата на Имола

Maгнусен доволен от надпреварата на Имола

763
0
Keвин Магнусен, Хаас
Keвин Магнусен; снимка Хаас

Кевин Магнусен е доволен от надпреварата на Имола. Пилотът на Хаас потегли от осма, но завърши девети след като нямаше толкова силно темпо на изсъхващото италианско трасе. 

Проливният дъжд по време на подготовката за старта на състезанието накара Магнусен и Шумахер да заложат на гуми интермедия. Датчанинът направи добър старт се изкачи до пето място от осма позиция на стартовата решетка. Въпреки доброто си представяне в спринта, Мик Шумахер влезе в контакт с Фернандо Алонсо в първия шикан и се завъртя. Така германецът остана извън зоната на точките. 

В 19-тата обиколка трасето изсъхна достатъчно, за да се използват гуми за сух асфалт. Магнусен и Шумахер влязоха в бокса, за да използват среднотвърдите гуми на Пирели. Датският състезател Магнусен излезе отново на пистата на осма позиция, а Шумахер запази 17-тото място. Кевин Магнусен влезе в добър ритъм, но трябваше да отстъпи една позиция на Юки Цунода от екипа на Алфа Таури. По този начин той се смъкна до деветото място. От другата страна това осигури на Магнусен още две точки за него и екипа на Хаас. Това бе трето финиширане в зоната на точките от началото на сезон 2022 в F1.

„Отново спечелихме точки, както в спринта, така и в състезанието. Така че това беше добър уикенд за нас. Когато се класирахме на четвърто място в квалификацията, имахме надежди за остатъка от състезателния уикенд. От друга страна трябваше да бъдем реалисти и да спечелим точки. В началото на надпреварата бях доста бърз и стигнах до петото място, а темпото беше доста добро. След това пистата изсъхна и малко закъсняхме да влезем за сликове. Поради това няколко души ни изпревариха. Излязохме на пистата и се борихме за точки. Все пак състезателният уикенд беше доста приличен за нас. Успяхме да си тръгнем с добър актив точки“, сподели Магнусен.

„За съжаление, загубих позицията си още в началото на надпреварата. След това трябваше да се възстановявам. Беше доста трудно. Болидът Уилямс е много бърз на правите, така че нямах никакъв шанс да мина пред него. Надявахме се да имаме повече скорост. Беше доста неприятно. Все пак продължаваме да живеем и да се учим. Опитваме се да гледаме напред и да го направим по-добре следващия път“, заяви Мик Шумахер.

„Искаше ни се да спечелим малко повече точки на Имола. ОТ друга страна завършихме в топ 10 в три от общо четири състезания от началото на новия сезон. Смятам, че ни предстои още по-добро представяне“, каза шефът на Хаас Гюнтер Щайнер.

„Състезанието не беше идеално за нас, тъй като Мик се завъртя в първата обиколка, което го постави в дъното на колоната. В подобен случай възстановяването е почти невъзможно. Кевин се бореше упорито и вървеше добре с гумите интермедия. След това сложихме гуми за сух асфалт и просто не бяхме достатъчно бързи. Спечелихме три точки през уикенда. Трябва да продължим да работим и да си осигурим позиция, в която да сме в другия край на средата на колоната.