Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен: Годината не беше добра за нашия отбор

Магнусен: Годината не беше добра за нашия отбор

347
0
Кевин Магнусен
Кевин Магнусен, снимка Хаас

Кевин Магнусен коментира финала на сезон 2023 в F1. Пилотът на Хаас призна, че единственото положително от старта в Абу Даби е бил факта, че е приключила една много тежка кампания. Магнусен добави, че „годината не е била добра за отбора“ заради всички трудности, свързани с темпото на VF-23 по време на състезанията.

Магнусен изживя един от най-трудните сезони в своята кариера. 31-годишният състезател спечели само три точки и финишира на незавидната 19-та позиция в крайното класиране. Зад него бяха само Лиам Лоусън, Логан Сарджънт и Ник де Врис. Нидерландецът бе освободен след само 10 старта, докато Лоусън записа само 5 старта.

Пилотът на Хаас финишира на последната 20-та позиция в Гран при на Абу Даби. Той отново имаше сериозни проблеми с темпото и износването на гумите. Стартът на Яс Марина най-накрая сложи края на една ужасяваща кампания за Хаас. Американският отбор зае последното 10-то място при конструкторите с актив от 12 точки

„Единственото положително нещо е, че това беше последното състезание. Сега можем да приключим тази година и да гледаме напред към следващата“, сподели Магнусен.

Магнусен посочи липсата на развитие на VF-23 в сравнение с конкурентите му като основен фактор за спада на формата на Хаас.

„Годината не беше добра за нашия отбор. Не се развихме с нужното темпо. Всъщност изобщо не се развихме. Започнахме годината в добра позиция, но загубихме от конкурентите в състезанието за развитие. Предстои ни голяма зима за наваксване. Все пак вярвам, че можем да направим някакъв скок през следващия сезон“, обясни пилотът на Хаас.

Отборът на Джийн Хаас така и не успя да се пребори с проблемите с износването на гумите. Това бе причината Магнусен и Нико Хюлкенберг да не разкриват потенциала си в състезанията. Двамата често пъти правеха допълнителни спирания в бокса заради прекомерна деградация.

Хюлкенберг направи страхотно впечатление в квалификацията на Яс Марина. Германецът отново влезе в Q3 и даде осмо време. За нещастие, Хюлкенберг отново изостана доста в състезанието и финишира едва 15-ти.

„Положителното за мен е това как се чувствах в колата през тази година. Целта ми беше да усетя този „глад да карам“ и да бъда конкурентен в състезанията“, каза Хюлкенберг.

„Това беше наистина забавно и хубаво въпреки трудностите от спортна страна и тежките неделни дни. Все още се наслаждавам много и все още съм гладен за още. Като цяло това са много положителни новини.“

„Това е историята на сезона- просто нямаме достатъчно скорост в състезанията. Мисля, че [гумите] вероятно не бяха такъв проблем в Абу Даби. Той беше повече свързан със самото темпо- не можехме да се справим с по-бързите автомобили. Това беше още случай, в който опропастихме един силен квалификационен резултат. Надяваме се догодина да имаме по-добри инструменти, които да ни помогнат да подобрим представянето си“, завърши пилотът на Хаас.