Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен: Имах добро усещане в автомобила по време на загряващата обиколка в...

Магнусен: Имах добро усещане в автомобила по време на загряващата обиколка в Сао Пауло

277
0
Кевин Магнусен, Хаас
Кевин Магнусен, снимка Хаас

Кевин Магнусен коментира случилото се в Гран при на Сао Пауло. Пилотът на Хаас каза, че е „имал добро усещане в автомобила по време на загряващата обиколка“ и дори се е надявал да се бори за резултат в топ 10. За съжаление, Магнусен не завърши дори първата обиколка, след като участва в катастрофа.

Магнусен потегли от 12-та позиция в надпреварата на пистата в Сао Пауло. Датчанинът мина две места напред заради наказанията на състезателите на Алпин. Магнусен имаше добър старт и бе близо до челната десетка. За нещастие, пилотът на Хаас бе ударен от Александър Албон в подхода към първи завой. Пилотът на Уилямс на свой имаше контакт с Нико Хюлкенберг (Хаас), след който бе изпратен точно върху неговия съотборник. Така в крайна сметка Магнусен и Албон се забиха в предпазните ограждения и отпаднаха, докато Даниел Рикиардо (Алфа Таури) и Оскар Пиастри (Макларън) станаха косвени жертви на този инцидент.

Стартът на надпреварата в Бразилия определено разочарова Магнусен. Опитният датчанин се надяваше да запише силен резултат и дори да се бори за място в зоната на точките. За нещастие, всичко за него приключи още на първи завой

„Имах добро усещане в автомобила по време на загряващата обиколка в Сао Пауло. Стартът ми също беше добър“, сподели Магнусен. „Казах на инженера си, че това може да е добър знак, защото имах наистина положително усещане в колата. Това е трудно за приемане. Нямам късмет. Ударих се два пъти в стената вече не по моя вина. Разбира се, че съм разочарован“, добави пилотът на Хаас.

Магнусен очаква с нетърпение следващото състезание, за да може да се отърве от лошия си късмет.

„Нещата са такива, каквито са. Трябва да продължим към следващото състезание, което е в Лас Вегас. Честно казано го очаквам го с нетърпение“, завърши Кевин Магнусен.

Албон също коментира случилото се на старта на Гран при на Сао Пауло. Той настоя, че не е можел да направи кой знае какво, за да избегне инцидента.

„Не мисля, че можех да направя нещо повече. Бях толкова надясно, колкото можеше. Мисля, че пилотът на Хаас отляво беше леко заслепен, след което малко се пресегна, притисна другия Хаас и това беше всичко“, обясни Албон.

Междувременно Хюлкенберг също получи щети в своята кола, но успя да продължи участието си в надпреварата и финишира 12-ти.

„Беше типична стартова ситуация, в която стана твърде тясно. Случилото се беше много подобно на това, което ми стана в спринта в Катар – бях затиснат. В този момент не можеш да се спасиш, така че направих контакт с Албон, който след това го прати в Кевин. Беше жалко, но нямаше какво да направим. Имаше повреди, но червеният флаг ни позволи да ги поправим, така че автомобилът беше наред. За съжаление нямахме никакво темпо през целия уикенд“, коментира Хюлкенберг.