Начало Избрани Магнусен иска да остане още дълго в F1

Магнусен иска да остане още дълго в F1

233
0
Кевин Магнусен, Хаас
Кевин Магнусен, снимка Хаас

Кевин Магнусен иска да остане още дълго в F1. Датчанинът призна, че има голяма вероятност да бъде част от най-високото ниво на моторните спортове в бъдеще. Магнусен също така продължава да вярва, че един ден ще се качи на подиума с автомобил на Хаас.

Уикендът в Монреал е много специален за Магнусен. Опитният датчанин ще запише своя 150-ти старт в F1. Той призна, че това е едно невероятно постижение, което е надминало очакванията му

Магнусен направи дебюта си в F1 с екипа на Макларън през 2014 г. Година по-късно той бе резерва в отбора от Уокинг. През 2016 г. Магнусен премина в Рено, преди да напусне в края на същата година.

Магнусен се присъедини към Хаас през сезон 2017. 30-годишният състезател остана в редиците на американския отбор до края на сезон 2020. После той напусна F1 и отиде да се състезава в Щатите.

Миналата година Магнусен направи изненадващо завръщане в Хаас и завърши пети в Бахрейн. До края на годината той записа още няколко класирания в топ 10 и помогна на Хаас да заеме осмото място при конструкторите.

Неочакваното завръщане на Магнусен в  F1 може да се илюстрира нагледно с емблематичните думи на Ал Пачино от филма „Кръстникът III“: „Точно когато си мислех, че съм излязъл, те ме издърпаха обратно.“

Тази аналогия перфектно отразява изненадващия обрат на съдбата, който той е приел. Датчанинът призна, че все още е подхранван от непоколебимата си страст и желание да се състезава на най-високо ниво.

„Страхотно е, че изкарах толкова дълго време в F1“, каза Магнусен. „Като малък мечтаех един ден да се състезавам в този шампионат. Затова се чувствам много благодарен за възможността да достигна до толкова много състезания и да имам всичките тези години в спорта. Радвам се, че все още съм наоколо и мога да изживея мечтата си“, добави пилотът на Хаас.

Магнусен призна, че би искал да остане в Хаас поне докато отбора не извлече ползите от упоритата си работа по новите правила в F1

„Това, което виждам за бъдещето си, е наистина прекрасно. Аз съм в страхотен екип от страхотни хора и често ми се дава възможност да се състезавам близо до челото. Имах много възможности с Хаас и виждам страхотно бъдеще за този тим. Силно се надявам, че ще мога да бъда част от това и ще доживея да видя плодовете на усилената работа и напредъка, който се постига в момента“, завърши Кевин Магнусен.

Магнусен има общо шест участие в Гран при на Канада. Датчанинът призна, че харесва трасето в Монреал.

„Лично аз харесвам повечето от старите писти. Това са трасета, които имат малко повече характер и не са толкова равни и широки, колкото много от новите такива. Пистата „Жил Вилньов“ определено е една от тях и е много подходяща за състезания заради дългата си права.“

„Тук винаги има добри възможности за изпреварване, заради което състезанието никога не е скучно. Освен това често има голям шанс за промяна на времето. Като цяло атмосферата в Гран при на Канада е страхотна“, добави Кевин Магнусен.

Другият пилот на Хаас Нико Хюлкенберг има добри спомени от Канада. Германецът е намирал място в зоната на точките от 2014 г. до 2019 г. Сега Хюлкенберг се връща в Монреал след четиригодишно отсъствие.

„Монреал е една от любимите ми писти – тя е с наистина хубав поток и е чудесна смесица от улично трасе и състезателна писта. Тук ясно се вижда колко много Канада обича F1. Целият град приема състезанието, а местните жители ни посрещат много топло“, каза Хюлкенберг.

Германецът поздрави Магнусен по случай неговия старт №150 в F1.

„Преди всичко поздравявам Кевин за това постижение! Когато някой е участвал в толкова много състезания в F1 това само показва качеството в продължение на много години.“