Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен иска да остане в Хаас, но ще си тръгне, ако трябва...

Магнусен иска да остане в Хаас, но ще си тръгне, ако трябва да плаща за мястото си

991
0
Кевин Магнусен
Кевин Магнусен; снимка: Хаас

Кевин Магнусен заяви, че няма да продължи договора си с Хаас, ако се налага да плаща за мястото си в тима. Все пак той се надява отборът да продължи да се състезава и да използва опцията, която има за него. Датчанинът кара за американския отбор от 2017 г.

„Много искам да остана в Хаас. Отборът има опция в договора и би било страхотно, ако я използва. Сигурен съм, че в близките години това ще е добър тим, за който да се кара.”

„Ако обаче се наложи да плащам за място, няма да остана. Не умея да събирам пари и няма да го върша”, заяви Магнусен

„Вече бе решено, че с колите от 2020 г. ще се кара и през 2021-ва, така че би имало смисъл да се продължи работа със същите пилоти. Болидът ни демонстрира обещаващо представяне през зимата. Изглеждаше като че ли сме решили проблемите, които не пречеха през миналия сезон.”

Според Магнусен приемането лимита на бюджетите от следващия сезон ще има ползи както за спорта, така и за тима му.

„Сега става дума за таван, който е по-близък до нашия бюджет, но пак е повече, отколкото Хаас харчи. Доста други отбори ще трябва да намаляват разходи, което ни поставя в по-силна позиция. Това означава, че ние ще продължим горе-долу по същия начин, докато на някои съперници ще се наложат съкращения. Тогава ще стане интересно!”

„Джийн [Хаас] знае, че има един наистина добър, малък отбор. Мога да разбера разочарованието му от случилото се миналата година, но мисля, че това бе просто спънка по пътя. Понастоящем във Формула 1 стават много интересни неща, които могат да са ни от полза”, обясни той пред датския вестник BP.

27-годишният пилот сподели също така, че е оползотворил добре принудителната пауза

„Почивах с Луиз (съпругата му – б.р.), тренирах доста. Смятам обаче, че паузата продължи достатъчно. Вълнувам се като малко дете, че се връщаме към състезанията! Не мисля, че ще е особен проблем. Да, не сме карали от доста време, но ще е интересно.”