Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен: Ще е лудост да се направят 18 старта за 6 месеца

Магнусен: Ще е лудост да се направят 18 старта за 6 месеца

979
0
Кевин Магнусен
Кевин Магнусен; снимка: Хаас

Пилотът на Хаас Кевин Магнусен заяви, че според него не е реалистично да се направят 18 състезания през втората половина на тази година. Това е амбицията на собствениците на търговките права на Формула 1 от Либърти Медия, изразена от шефът й Чейс Кери. CEO-то на спорта направи прогноза за провеждане на 15 до 18 старта през втората половина на 2020 г.

„Вижда ми се пълна лудост да се направят 18 състезания само за шест месеца”, заяви Магнусен

„Ако това се случи, едва ли ще се видим със семействата си преди Коледа. Наистина не знам дали подобно нещо е реалистично. Според мен ще бъде доста изнасилено. Ако намалим продължителността на уикендите от три на два дни, може и да е по-възможно да успеем, но не знам дали и това може да се случи.”

Бившият пилот в Гран при, а сега телевизионен коментатор и промоутър Мика Сало пък заяви, че каквото и да се случва Либърти ще опитат да направят колкото може повече състезания, защото от това зависи целият им бизнес

„Мисля, че те нямат избор”, заяви финландецът пред F1i.com. „Пилотите може и да не са щастливи, но отборите имат договори с Либърти и ще трябва да покрият сезона колкото е възможно по-плътно. Тази година бяха планирани 22 състезания и те ще опитат да направят колкото могат от тях. Всеки ще трябва да се адаптира. Сега е дълга ваканция и аз казвам на всички: „Добре да си починете сега преди втората половина на годината, която ще бъде много интензивна.”