Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен много недоволен от наказанието си

Магнусен много недоволен от наказанието си

1132
0
Кевин Магнусен
Кевин Магнусен

Кевин Магнусен не бе никак доволен от наказанието, което получи от стюардите в Гран при на Русия.

Датчанинът бе санкциониран с добавяне на 5 секунди към общото му време за напускане на трасето и печелене на предимство в битката си със Серхио Перес за 7-ото място.

Магнусен излезе от пистата на завой 2 в борбата си с пилота на Рейсинг Пойнт, след което загуби позиция спрямо мексиканеца. А освен това не мина от ляво на ограничителите, както трябваше според разпореждането на стюардите. Затова той получи тези 5 секунди, които го пратиха 9-и в крайното класиране.

След състезанието шефът на Хаас Гюнтер Щайнер каза по радиото на Кевин, че ако не са били глупавите и идиотски стюарди, той е щял да бъде класиран 8-и, на което място и финишира.

“Това наказание е глупаво, каза Магнусен след надпреварата. – На този 2-и завой трябва да се постави чакъл или нещо такова. Изпуснах го, минах през много мръсотия извън състезателната линия и загубих адски много време. И за тази моя грешка бях наказан.

От ФИА не трябваше да предприемат нищо, защото аз не минах изцяло напряко. Не пропуснах изцяло завоя, а въпреки това ми дадоха наказание. В този период направих 6 от най-добрите ми обиколки за целия уикенд. Бяха квалификационни турове и разполагах с максималната възможна мощност.”

За Магнусен това са първи спечелени точки от Гран при на Германия през юли. Неговият съотборник Грожан отпадна още в началото след катастрофа с Джовинаци и Рикиардо.

„Не видях много от инцидента, обясни Грожан. – В един момент просто се озовах във въздуха и след това в стената. Нямах време да реагирам. Много съм разочарован.”