Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен: Мотивиран съм да се докажа

Магнусен: Мотивиран съм да се докажа

39
0

Новият пилот на Рено Кевин Магнусен заяви, че е изключително мотивиран да докаже себе си след 1 година отсъствие от състезанията. Датчанинът дебютира в спорта през 2014 г. с Макларън, но загуби титулярното си място на следващия сезон след идването на Фернандо Алонсо в тима. Кевин изкара 2015 г. като резервен пилот на екипа от Уокинг, след което беше освободен. Сега обаче той получи шанс да замени в Рено Пастор Малдонадо, чийто договор беше прекратен заради неразбирателство между френската компания и основния спонсор на пилота – петролната компания на Венецуела.

„Чувството да се върна е страхотно и означава много за мен, заяви Магнусен. – Изкарах един сезон в Макларън и мисля, че се представих много добре срещу пилот, печелил световната титла. И да бъда заменен за следващия сезон беше много тежко. Да стоя настрани със сигурност не беше част от плана ми. Затова сега след 1 година отсъствие съм изключително мотивиран. Тъй като не карах, имах време да тренирам и съм много добре подготвен.”

Другият пилот на тима ще бъде Джолион Палмър, а Естебан Окон ще резервен пилот. Синът на бившият пилот от Ф1 Джонатан Палмър подписа договор с Лотус преди смяната на собствеността и запази мястото си. До миналата година той беше резервен пилот и познава добре екипа.

„Промяната при мен е много сериозна, тъй като досега бях 3-и пилот, а вече съм титуляр, заяви Палмър. – Предизвикателството е голямо, а проектът е изключително интересен. Това е всичко, за което мога да мечтая. Настроението на всички е позитивно и гледаме напред. Знаем, че ще бъде преходна година след трудния край на 2015 г. . За момента имаме много неизвестни преди колата да излезе на пистата. Всичко е ново по нея. Задачата ми е да свърша колкото се може по-добра работа за тима. Потенциалът ни е огромен.”