Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен може да притисне и предизвика Бътън, смята Пафет

Магнусен може да притисне и предизвика Бътън, смята Пафет

35
0
Дженсън Бътън

Тест пилотът на Макларън Гари Пафет смята, че Кевин Магнусен ще притисне Дженсън Бътън. Според него дебютантът притежава достатъчно скорост, за да се справи със задачите в новия си отбор във Формула 1.

Шампионът от Формула Рено 3.5 бе предпочетен от отбора от Уокинг и зае мястото на Серхио Перес – мексиканецът не изкара и година в тима. Въпросът дали е готов за Гран при обаче е сред най-обсъжданите от месеци насам редом с привличането на Данил Квят в Торо Росо.

Това, което искаме в Макларън, е Дженсън бъде предизвикан по-сериозно. Нужен му е някой по-бърз, за да се случи това. Видяхме го преди, когато Люис Хамилтън бе в екипа. Люис е един от най-добрите пилоти в квалификации и той винаги караше Дженсън да се представя на лимита, да се труди здраво, за да върви с него. Миналия сезон двамата пилоти на екипа бяха с доста подобно представяне и като че ли не се предизвикваха един друг. Мисля, че Кевин наистина може да допринесе с това за отбора, той е невероятно бърз – сподели Пафет по време на шоуто на Аутоспорт в Бирмингам.

Гари, който е част от екипа на Макларън като резервен пилот от 2006 г. насам, смята също така, че Магнусен се е адаптирал прекрасно и пораснал неимоверно много през двете си години във Формула Рено 3.5.

Кевин не се е състезавал в F1, липсва му такъв опит, но през миналите два сезона в световните серии се видя колко много се промени той като състезател. И преди беше бърз, но малко неразумен и имаше доста инциденти през 2012 г. През 2013-та обаче се показа като завършен пилот – пак бърз, но значително по-мъдъл, много по-технично настроен, отколкото преди това. Все още има много за учене, но притежава достатъчно скорост, а и напредва добре. Определено се променя, за да стане по-добър пилот – допълни Пафет.