Начало Избрани Магнусен: Наистина се наслаждавах на спринта в Сао Пауло

Магнусен: Наистина се наслаждавах на спринта в Сао Пауло

654
0
Кевин Магнусен, Хаас
Кевин Магнусен, снимка Хаас

Кевин Магнусен се е наслаждавал на спринтовата надпревара в Сао Пауло. Пилотът на Хаас изненадващо спечели петъчната квалификация на изсъхващата писта Интерлагос. Още след края на сесията той заяви, че ще атакува максимално в спринта и ще се опита да спечели поне една точка.

Магнусен знаеше много добре, че няма как да се бори за победата в спринта, особено когато зад него са автомобили на Ред Бул, Мерцедес и Ферари. Състезателят на Хаас направи отличен старт и поведе след преминаването на първите няколко завоя.

Радостта на Магнусен траеше до началото на третата от общо 24 обиколки в спринта на пистата Интерлагос. 30-годишният състезател бе задминат от Верстапен на старт-финалната права. Магнусен така и не оказа съпротива на двукратния световен шампион. След това той загуби позиции и от Ръсел, Сайнц, Перес, Хамилтън, Льоклер и Норис. В крайна сметка той изпълни целта си и спечели една точка, която е от огромно значение за Хаас. Американският отбор води оспорвана битка с Алфа Таури за осмото място при конструкторите.

„Наистина се наслаждавах на спринта в Сао Пауло Спечелихме точка, която е много важна точка, като се има предвид битката ни за осмото място с Алфа Таури“, сподели Магнусен.

„Знаехме, че няма да спечелим това състезание. Да ви кажа честно целта ни не бе такава. Всичко се състоеше в това да се насладим на потеглянето от полпозишън и след това наистина да се опитаме да спечелим точки.“

Магнусен успя да се задържи на седмото място, преди да бъде изпреварен от Ландо Норис. Все пак датчанинът донесе още една точка за Хаас и продължи добрата си серия в спринтовите състезания.

„Мечтата ни беше да се опитаме да завършим пред Ландо и да сме точно зад всички големи автомобили. Това не се случи, но все пак сме доволни от точката и осмото място. Днес ще стартираме точно от тази позиция. Това е позиция, от която ще сме много доволни в редовната квалификация. Надяваме се да направя добро потегляне и да спечеля още няколко точки в основното състезание“, допълни пилотът на Хаас.


Мик Шумахер също се представи на ниво в спринта в Сао Пауло. Съотборникът на Магнусен потегли 20-ти, но успя да финишира 12-ти. Така германецът постигна най-голям напредък от всички състезатели на стартовата решетка.

„Имахме добра начална обиколка, която определено ни помогна да заемем позиция. Темпото ни не изглеждаше твърде лошо, така че успяхме да се борим с някои коли пред нас. Имахме малък проблем с двигателя. Това е нещо, което трябва да разгледаме и да разберем колко темпо сме загубили заради него. Вече сме стартирали по-назад и сме стигали до точките. Ако всичко върви добре можем да спечелим ценни точки. Сигурен съм, че имаме голям потенциал“, каза Шумахер.