Начало Избрани Магнусен: Очаквах колата да е по-бавна

Магнусен: Очаквах колата да е по-бавна

909
0
Кевин Магнусен
Кевин Магнусен, снимка Хаас

Преди една седмица Кевин Магнусен направи неочаквано завръщане в F1 с тима на Хаас. Това се случва след като той си тръгна от спорта в края на сезон 2020.

Датчанинът дебютира с новия болид на американците VF-22 във втория ден от предсезонните тестове в Бахрейн и изненадващо излезе на първа позиция в класирането.

Кевин Магнусен признава, че е очаквал новият автомобил на Хаас в F1 да бъде по-бавен, тъй като не е бил наясно с промените в правилника преди напълно неочакваното си завръщане в спорта.

Първоначално той трябваше да продължи да участва в американските шампионати IMSA и Индикар, както и да се състезава за Пежо в Световния шампионат за издръжливост (WEC). В крайна сметка синът на Ян Магнусен се върна във Формула 1 след напускането на Никита Мазепин. 

След като отсъстваше от спорта близо година и половина, Магнусен се радваше, че отново ще кара болид от F1.

Когато бе попитан за първите си впечатления от съперника на Хаас през 2022 г. , датчанинът заяви пред медиите:

Доста добър автомобил. Забавно е да се шофира с него.“

„Около година и половина не бях карал автомобил от Формула 1. Просто е супер готино да се върна в такъв бърз състезателен автомобил. Направих няколко [квалификационни симулации] и се почувствах много добре. “

Едно от нещата, които най-много изненадват Магнусен, е скоростта на VF-22. Предвид факта, че не е участвал в F1 от известно време, пилотът признава, че не е бил напълно наясно как новите технически правила ще се отразят на автомобилите, преди да направи внезапното си завръщане в световния шампионат.

„Очаквах колата да е по-бавна. Трябва да призная, че все още не разбирам тези разпоредби, понеже досега не съм имал нищо общо с тях. Обиколката ми беше само с осем десети по-слаба от тази на Мик в миналогодишната квалификация на същата писта. Така че този модел не е по-бавен от стария Хаас. Все пак е изключително яко да караш болид от F1“

Магнусен дебютира за първи път във Формула 1 през 2014 г. с екипа на Макларън. Датчанинът вярва, че завръщането му в спорта през 2022 г. е също толкова добро, ако не и по-добро, отколкото когато му бе дадена възможност като новобранец.

Това означава наистина много, каза пилотът на Хаас.

„F1 е върхът на моторните спортове и е моя мечта още от детство. Вече имах няколко сезона в нея, но това завръщане е като сбъдване на мечтата за пореден път.“

„[Бях] в тази ситуация и преди. Това се случи когато за пръв път получих пилотско място във Формула 1. Разбира се, бях много развълнуван и щастлив, но усещането е почти толкова добро, колкото и първия път, защото беше толкова неочаквано. Наистина бях приятно изненадан.“

Нямах никаква представа, че ще се върна. Наистина се почувствах много добре след като се случи това нещо“, завърши Магнусен.