Начало Избрани Магнусен: Получих черно-оранжев флаг, който беше абсолютно ненужен

Магнусен: Получих черно-оранжев флаг, който беше абсолютно ненужен

1059
0
Кевин Магнусен, Хаас
Кевин Магнусен, снимка Хаас

В Хаас са останали ядосани от показването на черно-оранжев флаг на Кевин Магнусен в Сингапур. Според американския тим, това е лишило датчанина от възможността да спечели точки.

Това бе трети случай, в който Магнусен получава подобно знаме заради повреди по предното крило на неговия болид. Преди това той трябваше да направи допълнително спиране в Канада и Унгария.

Вчера рейс контролът показа флага на пилота на Хаас заради повреда в предното крило в началото на Гран при на Сингапур. Магнусен се движеше близо до топ 10, но трябваше да направи непланирано преминаване през бокса.

И в трите случая повредената част е била крайната плоча на предното крило. Датчанинът неведнъж е заявявал, че е ненужно да се принуждава пилот да сменя предното си крило при толкова малки поражения по него.

„Имах леки поражения по крилото, но не беше нищо сериозно. Получих черно-оранжев флаг, който беше абсолютно ненужен. Нямаше никакви опасения за безопасността, тъй като всичко бе свързано добре. Всъщност крилото дори не се движеше. Финиширахме на 12-та позиция, защото направих излишен питстоп. Беше доста разочароващо. Иначе съботата беше положителна. Видяхме, че автомобилът има известно темпо, което окуражаващо. Надявам се, че ще успеем да продължим напред“, сподели Магнусен.

Другият пилот на Хаас Мик Шумахер се движеше в зоната на точките когато контакт с Джордж Ръсел доведе до спукана гума и допълнителна загуба на време в бокса. В крайна сметка германецът финишира зад Магнусен на 13-то място.

„Контактът с Джордж (Ръсел) и последвалата повреда в гумата вероятно са провалили състезанието ни. Можем да кажем, че сме щастливи, че финиширахме на 13-о място, тъй като голяма част от състезатели не финишираха. Да бъдеш единственият новобранец в състезанието и да завършиш също е постижение, така че можем да отбележим това. Имахме темпото за точки, но за съжаление просто нямахме късмет. Въпреки това се отправяме към Сузука с добро чувство и с надежда за точки“, каза Шумахер.

„Разочароващо състезание, тъй като реално можехме да спечелим точки тук. Заради инцидента с Кевин в първата обиколка загубихме всички позиции и отново получихме черно-оранжев флаг. Това се случа за трети път от началото на сезона. Честно казано нямаше нужда от това. Казахме го ясно пред ФИА в последните два случая, но все едно говориш на стената. Мик беше много близо до точките, но имаше контакт с Ръсел. Това го извади от борбата за топ 10. В крайна сметка показахме добро темпо, но не донесохме нито една точка“, заяви шефът на Хаас Гюнтер Щайнер.