Начало Избрани Магнусен прекъсна лошата серия на Хаас

Магнусен прекъсна лошата серия на Хаас

576
0
Кевин Магнусен, Хаас
Кевин Магнусен, снимка Хаас

Кевин Магнусен прекъсна лошата серия на Хаас, започнала от Гран при на Франция. Датският състезател финишира на девета позиция в домашната надпревара за неговия тим. По този начин той донесе ценни точки за Хаас. След края на състезанието Магнусен мина едно място напред заради наказанието на Фернандо Алонсо.

Пилотът на Хаас потегли от 13-то място в Остин и реши да заложи на най-твърдите гуми на Пирели. След като успя да избегне суматохата в първата обиколка, Магнусен влезе в топ 10. След това той направи единственото си по време на първия период на сейфти кар в 18-тата обиколка.

До края на състезанието в САЩ Магнусен загуби няколко позиции заради износените си гуми. 30-годишният състезател геройски се защитаваше от Себастиан Фетел. Пилотът на Астън Мартин все пак успя да мине пред своя съперник от Хаас заради по-свежите си гуми. Така той финишира девети при развяването на карирания флаг, преди да мине една позиция напред заради наказанието на Алонсо. Испанецът имаше удар със Строл, след който едното му огледало се откъсна и падна на пистата в края на надпреварата.

„Много съм щастлив. За нас като отбор е много важно да спечелим тези точки в домашното ни състезание в САЩ. Не трябва да забравяме, че малко преди старта на уикенда обявяваме бъдещия ни титулярен спонсор MoneyGram. Това съобщение не можеше да дойде в по-добър момент. Разбира се, съжалявам, че загубих позиция в борбата срещу Себастиан. Трябва да кажа, че той караше страхотно. Тогава наистина разбираш защо той е четирикратен световен шампион. Стратегията, която реализирахме, беше изцяло по указания на екипа. Страхотно е да се борим по такъв начин, имайки предвид, че сме най-малкият отбор на стартовата решетка“, сподели Магнусен.

Другият пилот на Хаас Мик Шумахер потегли 18-ти и финишира 15-ти. Германецът в един момент се озова в зоната на точките, преди да премине върху отломките, останали от болидите на Алонсо и Строл. Това причини някои поражения, които компрометираха състезанието на Шумахер. После германецът бе избутан от Николас Латифи, което доведе до наказание на пилота на Уилямс.

„Мисля, че със сигурност бяхме на път да спечелим добри точки. Изглежда, че минахме през голямо количество отломки, които повредиха доста автомобила. След това не можахме да извлечем максимума от него заради тази повреда. Във втория стинт болидът вече не се усещаше по същия начин, а аз не можех да поддържам началното темпо, което беше много обещаващо. Жалко е, защото изглежда, че лошият късмет продължава да ни преследва“, заяви пилотът на Хаас.

Благодарение на точките на Магнусен, Хаас остава на осмото място при конструкторите. Американският отбор има аванс от 2 точки пред Алфа Таури.