Начало Други Магнусен пропуска 24-те часа на Дайтона

Магнусен пропуска 24-те часа на Дайтона

329
0
Keвин Магнусен
Keвин Магнусен, снимка Хаас

Кевин Магнусен пропуска 24-те часа на Дайтона. Датчанинът няма да участва в американското състезание за издръжливост тъй като се възстановява от операция на лявата китка.

Участието на Магнусен в първия кръг от сезон 2023 в IMSA беше под въпрос още миналата седмица. Пилотът от F1 почувства болка в лявата си китка, заради което е отишъл на преглед. Там е била установена киста, която е трябвало да бъде отстранена оперативно.

В края на миналата седмица Магнусен претърпя успешна хирургическа интервенция. 30-годишният състезател е бил посъветван от лекарите да си вземе повече почивка и да не участва в никакви състезания в рамките на поне две седмици. Така в крайна сметка той няма да кара в 24-те часа на Дайтона и ще се подготвя изцяло за предсезонните тестове за сезон 2023 в Бахрейн.

Магнусен се записа за участие в клас GTD на 24-те часа на Дайтона. Легендарното състезание за издръжливост ще се проведе на 28 и 29 януари. Пилотът на Хаас трябваше да си партнира със своя баща Ян Магнусен, Марк Кваме и Трентън Естеп в отбора MDK Motorsport. За разлика от надпреварата в Абу Даби, този път отборът ще използва Порше 911 GT3 R.

Мястото на 30-годишният състезател ще бъде заето от Джейсън Харт. Американецът кара за MDK Motorsport в Порше Карера Къп Северна Америка.

„Лекарите ме посъветваха да не карам в състезанието през следващата седмица“, написа Магнусен в профила си в Туитър.

„Операцията мина добре, но трябва да си почина колкото се може повече. Така ще бъда готов за битка преди да започна подготовката за сезона във Формула 1.“

„Това е наистина жалко. Очаквах с нетърпение това фантастично състезание и да получа нов шанс да карам с баща ми и MDK Motorsport. Пожелавам на отбора страхотен уикенд в Дайтона“, добави пилотът на Хаас.

Ян и Кевин Магнусен караха в състезанието „Gulf 12 Hours“, което се проведе в края на миналата година на пистата Яс Марина. 30-годишният състезател участва в предишните две издания на „24 часа на Дайтона.“ Тогава той караше за Чип Ганаси Рейсинг и Кадилак. Най-доброто класиране на Магнусен е пето място през 2021 г.

„Радваме се, че операцията на Кевин премина успешно. В Всички му желаем бързо възстановяване“, каза Кваме. Освен пилот, американецът е и собственик на MDK Motorsport.

„Както вече заявихме, здравето на нашите състезатели и членове на екипа винаги е наш приоритет номер едно. Щастливи сме да обявим, че Кевин ще бъде заместен в Дайтона от нашия пилот от Порше Карера Къп Джейсън Харт. С Джейсън се състезавахме заедно в Льо Ман миналата година. Бях много впечатлен от дългогодишния му опит, таланта и отдадеността му на занаята. Вярвам, че това ще бъде още едно вълнуващо предизвикателство за MDK Motorsports.“

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от MDK Motorsports (@mdkmotorsports)