Начало Избрани Maгнусен се оплака от проблеми във врата

Maгнусен се оплака от проблеми във врата

1189
0
Кевин Магнусен
Кевин Магнусен, снимка Хаас

Кевин Maгнусен се оплака от проблеми с врата след края на квалификацията в Саудитска Арабия. Пилотът на Хаас ще се нареди десети на стартовата решетка в Джеда. Датчанинът призна, че е изпитвал болки в своя врат по време на квалификацията. Те са му попречили да не запише по-добър резултат в сесията. Магнусен смята, че е можел да бъде още по-бърз с около половин секунда.

Във вчерашния ден той бе пощаден от проблемите с надеждността, които провалиха програмата му в петъчния ден. Макар че Q2 бе помрачена от тежката катастрофа на съотборника му Мик Шумахер, Магнусен успешно се класира в топ 10 за втора поредна седмица.

29-годишният пилот на Хаас призна, че е изпитвал сериозни болки по време на квалификационната сесия, които най-вече са се проявили в Q3.

Честно казано, чувствах, че все едно карам със счупен врат в последните няколко минути на Q3. Просто не бях в състояние да карам правилно, каза Магнусен.

Просто не можех да държа главата си в завоите и не успявах да контролирам правилно автомобила. Но както казах, болидът имаше повече скорост. Сигурен съм, че можех да бъда по-бърз с половин секунда.“

Ако беше успял да намери половин секунда от своя болид VF-22, Магнусен щеше да стигне до петото място в събота вечер.

„Не карах добре“, признава той.

„Мисля, че може би можех да стигна до петата позиция в третия сегмент от квалификацията. Най-добрата ми обиколка беше с използвани гуми както казан, не беше страхотна.“

Магнусен възнамерява да се отдаде на грижите на своя физиотерапевт, за да се подготви максимално за днешното състезание. То ще бъде с дължина от 50 обиколки. Датският състезател кара единствената кола на Хаас, след като съотборникът му Мик Шумахер пропуска състезанието в Саудитска Арабия.

Надявам се, че ще успея да оправя врата си за състезанието и да спечеля възможно най-много точки“, заключи Кевин Магнусен.