Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен ще води Рено този сезон

Магнусен ще води Рено този сезон

25
0

Кевин Магнусен ще води отбора на Рено този сезон, въпреки че не кара във Формула 1 през миналата година. Това смята управляващият директор на тима Сирил Абитебул. Датчанинът беше взе в тима, заменяйки Пастор Малдонадо. През 2014 г. той бе титуляр в Макларън, но за 2015 г. бе понижен до ролята на резервен пилот, за да освободи място за Фернандо Алонсо. Заради мистериозната катастрофа на испанеца на тестовете в Барселона, Магнусен дори успя да кара в Мелбърн в първия старт, но не стартира заради повреда.

Сега той получи нов шанс да е титуляр от френския концерн, а негов съотборник ще бъде Джолион Палмър. Последният натрупа повече километри с болид от Ф1 миналия сезон, бидейки трети пилот в Лотус (сегашния отбор на Рено), като получи шанс да кара в няколко свободни тренировки в петък.

„Мисля, че имаме фантастична двойка пилоти, заяви Абитебул. – И двамата искат много да се докажат и те заслужават да се във Ф1 и ще натрупат опит, както и ние в тима. Те показаха, че са победители в кариерите им в моторния спорт досега: Джолион спечели титлата в GP2, а Кевин тази във Формула Рено 3.5. Магнусен е природен талант и има достатъчно опит да бъде лидер за техническия тим и Палмър ще се възползва от това да има силен съотборник.”