Начало Избрани Maгнусен: Следващият път ще спечелим точки

Maгнусен: Следващият път ще спечелим точки

1200
0
Кевин Магнусен
Кевин Магнусен, снимка Хаас

Кевин Магнусен вярва, че промяната в темпото на Хаас в Гран при на Австралия се дължи на това, че пистата не е пасвала на автомобила VF-22. Датчанинът продължава да се надява, че отборът може да се възстанови от този негативен резултат.

Американският отбор започна тазгодишната капания много силно. Магнусен успя да спечели точки в първите два старта от сезон 2022 в F1. Пилотът на Хаас се завърна в спорта по-малко от две седмици преди началото на Гран при на Бахрейн. Той се адаптира много добре към новия болид VF-22 и завърши на пета позиция на Сахир. Седмица по-късно в Джеда Магнусен отново финишира в зоната на точките и се пребори с Люис Хамилтън.

Въпреки това уикендът на пистата Албърт парк се оказа по-труден за Магнусен и съотборника му Мик Шумахер. Двамата състезатели не намериха място в Q3 и завършиха  състезанието извън топ 10.

Магнусен смята, че екипът на Хаас е рискувал със стратегията си в състезанието, което в крайна сметка не се е оправдало.

„[Беше] добро забавление. Пистата e хубава“, каза датският пилот.

Разочарован съм, че не успях да спечеля точки днес. Бих казал, че рискувахме с гумите хард. Имахме чувството, че сме по-бързи от съперниците си, което на практика беше така.“

Но появата на автомобила за сигурност напълно разруши стратегията ни. Знаем, че това е рискът, който вече се  случва два пъти. Така че се чувствах леко неприятно.“

Магнусен признава, че Хаас е имал някои трудности през уикенда в подготовката за състезанието. Датчанинът смята, че една грешна игра със стратегията е изиграла роля в неуспеха им да спечелят точки.

Въпреки това, 29-годишният пилот смята, че проблемите на отбора в Австралия се дължат на факта, че автомобилът VF-22 не се адаптирал толкова добре към пистата Албърт Парк, колкото на предишните две трасета.

Смятам, че това беше изключение. Стартовите настройки, които имахме тук, не бяха добри. Също така имахме известни проблеми с гумите на този нов асфалт.“

„В състезанието успяхме да се доближим много до средата на колоната. Всъщност имахме доста прилично темпо. Изпреварихме Фернандо [Алонсо], който почти се класира на първа редица в квалификацията. Това е доста положителен знак. Успяхме да обърнем нещата в своя полза. Следващият път ще спечелим точки“, завърши Кевин Магнусен.