Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен отхвърлил оферта на Рено за 2017 г.

Магнусен отхвърлил оферта на Рено за 2017 г.

25
0

Кевин Магнусен е отхвърлил оферта на Рено да остане в тима и през следващия сезон. Според датчанина предложението на френския тим показвало липса на доверие към самия пилот и неговото дългосрочно бъдеще в екипа. Рено вече обяви, че титулярни пилот за 2017 г. в екипа ще бъдат Нико Хюлкенберг и Джолион Палмър.

Самият Магнусен почти сигурно ще кара за Хаас, като се очаква в следващите дни да уточни всички подробности и да подпише 2-годишен договор с американския тим. Там той ще замести обявили напускането си Естебан Гутиерес.

„Беше мое решение (да напусна Рено), каза Магнусен преди началото на уикенда в Бразилия. – Имах оферта да остана, но не беше достатъчно добра, за да я приема. Беше повече заради усещането на липсата на ангажираност към мен. Ако те ми бяха предложили по-дълъг договор, може би тогава щях да го разгледам много по-сериозно.

Изчакаха толкова дълго и предложиха мястото на толкова много различни пилоти. В един момент чух, че и папата имал оферта. Беше объркващо и за мен бе по-добре да напусна. Щастлив съм как се развиха нещата в крайна сметка.“

Спортният шеф на Рено Фредерик Васьор заяви в тази връзка, че е изненадан от усещането, което е останало у Кевин. „Говорихме за бъдещето няколко пъти през сезона, каза французинът. – За мен е странно неговото чувство за това, че не сме показвали ангажираност към него.“