Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен: Рейс контролът бе твърде внимателен при условията в Бразилия

Магнусен: Рейс контролът бе твърде внимателен при условията в Бразилия

42
0

Кевин Магнусен смята, че рейс контролът е бил твърде внимателен при условията на Гран При на Бразилия в неделя. Състезанието започна зад кола за сигурност заради силния дъжд и голямото количество вода на трасето, а след това заради инцидентите бе спирано на 2 пъти. А общо сейфтикарът излиза 5 пъти. Според Магнусен, който завърши 14-и, някои от прекъсванията са били от прекалено големи съображения за сигурност.

„Условията наистина тестваха уменията ни, особено 12-и завой, който на сухо дори не е истински завой, но на мокрото се превръща в такъв, коментира пилотът на Рено. – Там се получаваше аквапланинг, но и да нямаше, пак бяхме на лимита. Въпреки това ми се искаше да караме повече.

Разбира се, че трябва да има червени флагове след катастрофа, за да се изчистят отломките и сигурността трябва да е приоритет. Но след това ми се струва, че бяхме твърде предпазливи. В крайна сметка зависи от нас пилотите да намаляваме достатъчно. Трябва да караме според условията и да не минаваме границата. Това правим и на суха писта.”