Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен: Точката ще даде тласък на Рено

Магнусен: Точката ще даде тласък на Рено

45
0

Кевин Магнусен заяви, че очаква спечелената точка в Гран при на Сингапур да даде тласък напред на Рено в един труден първи сезон след завръщането на тима в Гран при като заводски екип. На Марина бей нещата също не изглеждаха добре за френския тим след квалификацията, като Магнусен и Палмър отпаднаха още след Q1 и стартираха 17-и и 19-и. В надпреварата обаче датчанинът прогресира много добре и стигна до 10-ата позиция. Така той събра общо 7 точки за сезона след 6-те от Гран при на Русия, където завърши 7-и.  

„Много съм щастлив за целия тим, като този резултат трябва да бъде тласък на тима напред, каза Магнусен. – Сезонът е много взискателен към нас, като искаме да печелим точки във всяко състезание. Но това не беше възможно. Но ние продължаваме да се борим и резултат като този показва защо се борим и защо не се предаваме. Уцелихме със стратегията, със старта и с баланса на колата. Да направиш състезание като това и да не спечелиш се усеща странно, защото за мен то беше перфектно.”

Другият пилот на тима Джолион Палмър спука гума в началото на състезанието и остана 15-и на финала: „Беше тежко състезание за мен. Загубих в бъркотията на старта и може би попаднах на останки и получих леко спукване на гума. Трябваше да спра много рано (в 11-ата обиколка) и това означаваше, че трябва да правя по-дълги серии от обиколки след това и да пазя гумите повече. Загубих много време зад колите на Мейнър, но не беше възможно да ги изпреваря.”