Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен трябва да качи 3 кг за следващия сезон

Магнусен трябва да качи 3 кг за следващия сезон

46
0

Новият пилот на Хаас Кевин Магнусен трябва да качи 3 кг, за да е в оптимална форма за това, което го очаква като физическо натоварване във Формула 1 за 2017 г. Това заяви неговият личен треньор Томас Йоргенсен. Обикновено от пилотите се изисква да свалят от теглото си, за да може разпределението на теглото в болида да е оптимално и така той да се настройва по-лесно.

За новия сезон обаче изискванията ще бъдат по-необичайни, тъй като заради новите по-широки гуми и крила, колите ще бъдат доста по-бързи – с около 5 секунди на обиколка, като ще се вдигне най-вече скоростта в завоите. А това ще увеличи физическото натоварване към пилотите. И за да се справят с изискванията, някои от тях ще трябва да качат мускулна маса.

Такъв е случаят и с Магнусен, който в момента е 68 г. и е малко по-лек от съотборника си Ромен Грожан, като последният е по-висок. За да не се влияят колите толкова от теглото на състезателите, за 2017 г. минималното им тегло с пилота и горивото се увеличава от 702 на 722 кг.

„Говорих с Том Кристенсен (многократен победител в Льо Ман) и не съм съгласен с него, коментира Магнусен пред датската телевизия TV2. – Той каза, че трябва да си намаля теглото. Но ние ще имаме нужда от малко повече килограми, за да караме тези коли на лимита. Защото ни бе казано, че ще са с до 6 сек по-бързи на обиколка спрямо досегашните. И това ще ги направи наистина трудни за пилотиране.”