Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Майкъл Андрети все още иска да купи отбор от F1

Майкъл Андрети все още иска да купи отбор от F1

941
0
Майкъл Андрети
Майкъл Андрети; снимка: Индикар

Майкъл Андрети все още се интересува от идеята да закупи отбор от F1 в близко бъдеще. Американецът направи опит да придобие тимът на Алфа Ромео, но в крайна сметка не се стигна до сделка. 

Андрети Аутоспорт имаше намерение да придобие 80 % дял от Islero Investemnts, които са собствениците на Заубер и управляват екипа на Алфа Ромео. Преговорите между двете страни така и не стигнаха до съгласие. Причината за това е била, че от Заубер искали 350 милиона евро плюс банкова гаранция от 250 милиона евро. Обезпечението трябвало да гарантира работата на екипа през следващите 5 години.

Самият отбор на Андрети има присъствие във Формула Е и Extreme E. Майкъл смята, че F1 е най-голята състезателна серия т и все още иска да участва в нея.

„Това е най-голямата състезателна серия в света. Мисля, че може да направи чудеса за нашата марка. Ние сме в международни шампионати като Формула Е и Extreme E, но винаги съм имал интерес към участие в F1“, каза Андрети.

„Беше наистина разочароващо сделката да не се случи. Бяхме буквало на 48 часа от подписването на договора. Все още искам да го направя. Възможностите стават все по-малко, защото отборите не се продават в момента. Трябва да видим какво ще се случи в бъдеще, но все още имам интерес. Обичам F1, това е най-доброто състезателно изживяване в света. Както казах, за нашата марка това би било нещо огромно и може да ни отведе до най-виското ниво, на което искаме да бъдем“.

Андрети разкри повече подробности за разговорите със собствениците на Заубер и разкри колко близо е бил до придобиването на екипа.

„Искам да кажа, че около май положението започна да се загрява много силно. След това през август стана лудо, а месец по-късно бе катастрофално“.

„По това време си мислихме, че имаме сделка и просто се опитвахме да закопчаем всичко. За съжаление в крайна сметка всичко се провали и не можахме да направим какво искахме. Винаги има План B и С. Ще видим какво ще се случи. Определено няма да се отказвам от това. Може да има възможности, които не са тук в момента и ние просто ще продължим да ги търсим“, завърши Майкъл Андрети.