Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Майкъл Андрети се е отказал да купува Заубер

Майкъл Андрети се е отказал да купува Заубер

1861
0
Майкъл Андрети, Колтън Херта
Майкъл Андрети и Колтън Херта; снимка: Индикар

Майкъл Андрети се е отказал да купува Заубер, след като информацията за интерес от негова страна към тима от Формула 1 циркулираше из падока от няколко месеца

През седмицата преди Гран при на САЩ дори се очакваше официална реакция, каквато обаче нямаше.

Миналата сряда Андрети Аутоспорт пусна съобщение в Туитър, че скоро ще има новини. Това предизвика вълнение дали не става дума за Заубер, но бе обявено ново партньорство за Формула Е.

По време на петъчните свободни тренировки на пистата Circuit of the Americas Ралф Шумахер заяви, че сделката на практика е сключена.

„Не е официално потвърдено, но 80% от Заубер са продадени на Андрети. Семейство Раузинг напуска, но господин [Фин] Раузинг ще запази 20%“, заяви бившият пилот от Формула 1, но отказа да посочи източник на информацията.

Вместо това Ралф заяви, че реакцията на Фредерик Васьор била красноречива, когато му задал въпроса за евентуалната продажба на тима.

В събота от Ауто Мотор унд Шпорт обаче съобщиха, че нещата не отиват към приключване на сделката. Причината била, че от Заубер искали 350 милиона евро плюс банкова гаранция от 250 милиона евро. Обезпечението трябвало да гарантира работата на екипа през следващите 5 години.

В информацията на немското издание се споменава също така раздразнение у хората в Хинвил заради анализите колко полезно би било влизането на името Андрети в F1.

„Името Заубер нищо ли не значи? В крайна сметка ние сме четвъртият най-стар отбор във Формула 1“, е цитиран анонимен източник от екипа.

Днес the-race.com съобщи, че сделката вероятно е пропаднала окончателно заради исканата допълнителна гаранция. Информация от екипа на Алфа Ромео в F1 така или иначе нямаше.

„Нямам абсолютно никакъв коментар по въпроса. Не е моя работа. Не участвам в подобни дискусии. Съсредоточен съм върху управлението на отбора“, заяви Васьор по време на уикенда в САЩ.

Предполага се, че преговорите с Андрети са били причина за забавеното обявяване кой ще кара втората кола на Алфа Ромео догодина. Присъединяването на Валтери Ботас бе оповестено отдавна. За втория кокпит се спрягаха на практика всички на пазара на пилоти, тъй като това е последното незаето място в F1 за сезон 2022.