Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Майкъл: Рано е да се каже дали сме крачка пред другите

Майкъл: Рано е да се каже дали сме крачка пред другите

35
0

Техническият директор на Уилямс Сам Майкъл смята, че е прекалено рано да се правят заключения за конкурентноспособността на тяхната нова кола, въпреки обещаващия първи тест на пистата Алгарве миналата седмица.

Болидът на Уилямс бе най-бързият на теста, задминавайки Макларън, Тойота и Ренo, но според Майкъл действителната им скорост няма да бъде известна до по-късните тестове.

Имахме добро начало с FW31, което беше задоволително и от гледна точка на надежността”, каза Майкъл пред „Аутоспорт”.
Но от гледна точка на представянето, е още много рано да се каже къде се намират отборите. Има прекалено много променливи, за да се каже къде са всички.”

„Ще има много повече информация при следващия тест в Херес, но с направеното досега е прекалено рано да се каже каквото и да било. Нещата ще се променят доста, когато всички постепенно се научат да намират правилните настройки за сликовете.

Макар и притеснен за цялостното представяне на болида, Майкъл вярва, че използването на модифицирана версия на стария болид при тестването в края на миналата година е помогнало на отбора да разбере доста неща относно настройките на кола, направена според нови разпоредби.

Това, което ни помогна, бе, че ние, както и БМВ, създадохме временни коли, които имаха широки предни и тесни задни крила. Това ни помогна да видим някои неща, въпреки че тези крила не бяха съвсем като тези, които използваме сега. Все пак успяхме да разберем как те си взаимодействат със сликовете.”

„Много други отбори не направиха това. Но въпреки това не им отне много време да ни догонят”,
допълни Майкъл.