Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън: Би било много удовлетворяващо да сме втори по сила отбор в...

Макларън: Би било много удовлетворяващо да сме втори по сила отбор в края на сезона

951
0
Оскар Пиастри, Макларън
снимка: Макларън

Подобрената форма на Макларън в надпреварите преди лятната пауза във Формула 1 накараха Зак Браун да заяви, че тимът от Уокинг е „обратно в играта“. Ландо Норис се качи на подиума във Великобритания и Унгария. Съотборникът му Оскар Пиастри също върви силно и бе втори в спринта в Белгия. Разликата спрямо челото обаче все още е голяма.

„Ред Бул е невероятен тим. Ние се опитваме да се доближим до Макс [Верстапен], но всеки път, когато намалим малко разликата, той дърпа напред. Забележително е да го наблюдаваш. Би било много удовлетворяващо да сме втори по сила отбор в края на сезона – „най-добър сред останалите“. Имаме да извървим дълъг път, но определено сме обратно в играта“, заяви главният изпълнителен директор на Макларън Рейсинг.

„Много неща се напаснаха отлично. Аеродинамичните ни подобрения бяха забележителни. Свалям шапка на екипа за тях. Пилотите ни демонстрират потенциала си. Те и преди вършеха много добра работа, но сега са дори по-убедителни с подобрения болид. Един от най-силните моменти бе първата обиколка на Силвърстоун. Пулсът ми рязко се ускори. Жалко, че Оскар не взе подиум“, допълни Зак Браун.

CEO-то на Макларън Рейсинг все пак не заяви директно, че целта на отбора е второ място в шампионата. В момента тимът е пети в подреждането при конструкторите със 103 точки – 88 по-малко от четвъртия в класирането Ферари. Активът на Мерцедес и Астън Мартин (съответно втори и трети при отборите) е 247 и 196 точки.

Междувременно се появи слух относно разправията на Ероу Макларън и Зак Браун с Алекс Палу и Ганаси Рейсинг в сериите Индикар. Испанският пилот отказа да кара за екипа на Браун, след като миналата година бе тръгнал да напуска Ганаси, за да стане част от Макларън. Зак Браун изпрати писмо до служителите си в американското първенство. В него изрази разочарование от Палу. Чип Ганаси пък нападна ръководството на Макларън, че се меси и създава хаос. След първоначалната буря от изявления настана затишие и засега няма допълнителна информация по случая. Неофициално обаче се заговори защо Палу е отказал на Макларън.

Според слуха в цялата ситуация са се намесили от Хонда

Тимът на Чип Ганаси е с двигатели на японския концерн в Индикар. От 2026 г. пък Хонда ще се върне във Формула 1 като доставчик на задвижващи системи на Астън Мартин. Говори се, че след намеса на компанията от Токио Палу е получил предложение от Лорънс Строл да помисли за вариант да стане част от тима от Силвърстоун в бъдеще.