Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън: Борехме се за скорост, особено с гуми софт

Макларън: Борехме се за скорост, особено с гуми софт

1032
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис; снимка: Макларън

Ландо Норис и Даниел Рикиардо се класираха осми и 16-ти в квалификацията за Гран при на Турция. Шефът на Макларън Андреас Зайдл сподели, че сесията бе трудна за отбора и крайният резултат е разочароващ.

„Не сме направили голяма крачка напред по отношение на представянето и се борехме за скорост днес на пистата, особено с гуми софт. В резултат на това сесията приключи рано за Даниел. Ландо стигна до Q3 и в крайна сметка ще стартира седми“, отбеляза Зайдл.

„Утре е нов ден. Очакваме да е сухо и отново ще се трудим упорито, за да видим дали не може да открием още нещо“, добави шефът на Макларън

Норис също каза, че съботата е била трудна при сложните условия на трасето

„Днес просто ни липсваше скорост. Беше трудно да постигна нещо повече от това, което записах като резултат. Има някаква много малка възможност да бях дал седмо време, но дори [Серхио] Перес бе доста по-бърз от нас. Не такъв резултат гонехме, но мисля, че това бе максимумът. Утре ще опитаме отново и да видим дали ще се справим по-добре“, коментира британският пилот.

Рикиардо се надява на прогрес в състезанието

„Очевидно е, че не искам да съм на такава позиция. Пистата изсъхваше и всички постоянно подобряваха времената си. Ние не направихме кой знае колко голяма крачка с втория комплект софт. Като цяло ни е трудно да се справим с меките гуми този уикенд. Утре ще намерим начин да вървим напред. Може би имаше и малка грешка по отношение момента на излизане, попаднах на двойни жълти знамена в първия завой, което съвсем съсипа ритъма. Но вече гледам напред, това е зад гърба ми“, обясни австралиецът.