Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън цели да влезе в топ 10 в Гран при на Емилия...

Макларън цели да влезе в топ 10 в Гран при на Емилия Романя

755
0
Ландо Норис, Макларън
снимка: Макларън

Целта на Макларън за четвъртия кръг от световния шампионат на Формула 1 за сезон 2022 – Гран при на Емилия Романя – е да влезе и с двете коли в топ 10 на надпреварата.

„Имаме добри резултати на Имола от връщането ѝ в календара през 2020 г. И в двата старта от тогава влизахме в точките и с двата си болида“, посочи шефът на Макларън Андреас Зайдл.

„Целта ни сега е да постигнем същото. Писта като Имола обаче често създава неочаквани възможности. Освен това този уикенд ще има спринт, което означава, че трябва да сме нащрек и да използваме шансовете си. Имола е страхотно, историческо трасе. Интересно ще е да видим как ще се подобрят изпреварванията с новите коли.“

Ландо Норис припомни, че през сезон 2021 на Имола взе първия си подиум.

„Беше страхотно състезание! Сега още не се борим за топ 3, но се надявам да направим крачка напред. Трасето е бързо, има някои забележителни характеристики и ще е интересно да видим как ще вървим с новите болиди. Спринтът винаги добавя щипка вълнение за феновете, а и аз нямам търпение да разбера как ще се развие уикендът“, допълни британският пилот на Макларън.

Даниел Рикиардо коментира, че още не е забравил радостта от доброто темпо пред родна публика.

„Надявам се да продължим с тази инерция. Миналата година взехме добри точки на Имола, дано и сега се получи така. Уикендът в Мелбърн определено бе положителна стъпка напред, но ни предстои дълъг път, за да изведем колата на позициите, на които искаме“, каза още австралиецът.