Начало Избрани Норис никога не е водил разговор с Райконен

Норис никога не е водил разговор с Райконен

3327
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис никога не е разговарял с Кими Райконен по време на тригодишния период, в който двамата се състезаваха заедно в F1. Макар че пилотите от световния шампионат могат да бъдат приятелски настроени, всъщност е доста трудно е да се сприятелиш в един толкова напрегнат и хладнокръвен спорт, какъвто е F1.

Въпреки това пилотите от спорта са като изтъкнати членове на избран клуб от 20 елитни спортисти. В него те могат да се свържат с основните проблеми на другите. Това е една специална връзка, пропита от чувство за солидарност. По принцип тя естествено свързва всички състезатели.

Леденото поведение на Райконен никога не го е превръщало в любимия помощник на друг пилот през двете му десетилетия във Формула 1. От друга страна, точно тази му черта, съчетана с неговата рязка и монотонна откровеност, го направи любимец на феновете

Райконен бе най-възрастния пилот на стартовата решетка до миналата година. По-младото поколение пилоти на F1 гледаше на него с уважение. Въпреки това те не го описваха като приветлив и сърдечен ветеран, към когото обикновено се привързват.

Райконен и Норис имат възрастова разлика от 20 години, която може би добавя още едно ниво на съпротива, когато е ставало въпрос за взаимодействието или липсата на такова между двамата пилоти.

Не мисля, че някога съм му казал различна дума, освенДобре ли си?“ Понякога  минаваш покрай някой, когото си мислиш че познаваш, но реално нямаш представа кой е всъщност“, призна Норис.

Липсва ми да гледам неговото каран. Липсват ми интервютата му и този негов характер. В друго отношение не ми липсва толкова.“

В света има много други готини хора. Освен това тази година имаме вълнуваща решетка“, каза пилотът на Макларън.


Себастиан Фетел от екипа на Астън Мартин също изрази своето мнение относно световния шампион от 2007 . Германецът се състезаваше заедно с Райконен във Ферари в продължение на няколко сезона. Той заяви, че му липсва присъствието на неговия добър приятел на стартовата решетка, както иистинският му характер.“

„Да. Смятам, че той беше истински характер. Наслаждавах на времето, което прекарах с него във Ферари“, каза Фетел.

„Ако трябва да бъда честен, аз се запознах с него още преди това. Вероятно Кими е един от малкото пилоти, който не промени своя характер през всичките тези години. Той беше много, много открит. Когато влязох във F1, бях като малко момче. В онзи момент той вероятно беше най-утвърденият пилот от световния шампионат.

„Има голямо уважение между нас двамата. Не мисля, че можете да имате спор или проблем с Кими. Ако го направите, проблемът не е в него, а във вас. Той е страхотен човек“, завърши Себастиан Фетел.

В момента Кими Райконен ръководи заводския отбор на Кавазаки в световния шампионат по мотокрос (MXGP).