Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън, Форс Индия и Ферари след изпитанията

Макларън, Форс Индия и Ферари след изпитанията

70
0

470 км – 101 обиколки – бе равносметката на Дженсън Бътън след първия ден тренировки на пистата Каталуния. Световният шампион за 2009 г. спря на трасето в самия край на тренировките заради неуточнена повреда. Англичанинът заяви, че е доволен от МР4-25 и все повече свиква с колата, разбирайки по-добре поведението й и работата на гумите Бриджстоун в дълга серия.

Витантонио Лиуци смени в последния момент Пол ди Реста за първия ден проби на Форс Индия, след като тимът промени плановете си в последния момент. Третият пилот на Форс Индия наблюдава тестовете преди да отпътува за Шотландия. Междувременно италианецът заяви, че пистата е прекалено мръсна, поради което се фокусира върху тренировки на спирания в бокса и общи настройки. Бяха проиграни и различни състезателни сценарии.

Повреда в електрониката забави сериозно Фернандо Алонсо, тъй като бе принуден да спре след само 11 обиколки. Испанецът се върна на трасето малко преди обяд, а после навакса част от пропуснатото време.

– Не бе перфектен ден, но въпреки това бе полезен. По колата има някои нови неща и събрахме данни, за да видим как работят. Сега трябва да разберем как да ги използваме. Пистата също не бе на ниво – мръсна, а и бе ветровито – коментира Алонсо.