Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън и Алпин се надяват на по-добро представяне в надпреварата

Макларън и Алпин се надяват на по-добро представяне в надпреварата

951
0

И двамата пилоти на Макларън се класираха в топ 10 в квалификацията за Гран при на Франция

Ландо Норис се нареди на осма позиция, а Даниел Рикиардо остана десети. Британският пилот определи сесията си като трудна.

„Не на тази позиция се надявах. Целта ми бе да съм малко по-напред, но нямахме достатъчно скорост. Съперниците ни бяха с няколко десети напред. Мисля, че можех да постигна 0,1-0,2 сек по-добро време в обиколката си, но едва ли щях да отида повече от една позиция напред. Надявам се утре да сме по-силни. Имаме добър шанс да вземем точки, това и ще е целта ни“, коментира Норис.

Той допълни, че отборът го прибра в Q2, тъй като е имало проблем при зареждането на колата му с гориво и не е имал достатъчно бензин за финален опит във втория квалификационен сегмент.

Рикиардо каза, че първата задача – класиране в Q3 – бе изпълнена успешно.

„Позитивното е, че стигнахме до Q3 с медиум. Последната ми обиколка бе добра. Усещането бе за по-добро темпо, отколкото за класиране десети. Малко съм разочарован, но това е положението. Все още търсим тези допълнителни няколко десети от секундата в един бърз тур. Ще се опитаме да направим нещо утре. И като цяло съм доста доволен от представянето ни“, каза австралиецът.

Шефът на тима Андреас Зайдл обобщи, че класирането на пилотите му е нормално за скоростта, която има Макларън този уикенд.

Обещаващото темпо на Алпин от тренировките стигна за класиране на Фернандо Алонсо в Q3

Испанецът се нареди девети. Естебан Окон не успя да прескочи Q2 и остана 11-ти.

„Доволен съм от квалификацията – според мен сме горе-долу там, където очаквахме“, каза Алонсо. „Темпото ни изглеждаше добро. Смятам, че взехме максимума от обиколките си с малки изключения. Утре ще е доста напрегнато, около нас има някои наистина бързи болиди със същите гуми.“

Окон съжаляваше, че не стигна до топ 10, но и той каза, че съществената битка е в неделя.

„Започнахме добре квалификацията, чувствах се чудесно със софт в Q1. Скоростта обаче я нямаше с медиум в Q2. Разликите са изключително малки и от там идва класирането в Q3 или отпадането след Q2. Разочароващо е, но уикендът не е приключил. Целта ни е да вземем точки утре. Трябва да мислим нестандартно по отношение на стратегията.“