Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън и Ферари под напрежение

Макларън и Ферари под напрежение

37
0

След като скандалът с откраднатите документи от Ферари се разгоря с нова сила преди дни, напрежението в падока на Хунгароринг се качи рязко, водейки до необичайни събития. Вчера например Фернандо Алонсо трябваше да се яви вчера на официалната пресконференция на ФИА, но така и не дойде. Обикновено пилотите отнасят сериозни глоби, дори само за закъснение, но световният шампион се размина без всякакви последствия. Обяснение за отсъствието му не бе дадено.
Междувременно съотборникът му Люис Хамилтън, който е лидер във временното класиране за световния шампионат, също не излезе пред медиите, като той трябваше следобед да участва в брифинг на Макларън. Тази среща бе отменена.
За сметка на това Кими Райконен бе в необичайно добро настроение и раздаваше усмивки, като съвсем явно въобще не се бе трогнал от обвиненията на Рон Денис, че е спечелил Гран при на Австралия с нередовен автомобил. Докато той необичайно лъчезарно обясняваше, че ако колата му е била нелегална, е щяла да последва дисквалификация, президентът на италианската автомобилна федерация Луиджи Макалузо намери време да отговори на писмото на Рон Денис от 1 август. Той се ограничи единствено в обяснението, че Макларън са били намерени за виновни по точка 151с от Международния спортен код, но не са били наказани, като това е явно противоречие.