Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън и Рено няма да изолират Сайнц и Рикиардо

Макларън и Рено няма да изолират Сайнц и Рикиардо

900
0
Даниел Рикиардо, Карлос Сайнц
Даниел Рикиардо и Карлос Сайнц; снимка: Рено

Отборите на Макларън и Рено нямат намерение да изолират Карлос Сайнц и Даниел Рикиардо заради това, че двамата пилоти напускат екипите в края на сезона. Испанецът подписа с Ферари, а австралийският състезател ще заеме освободения от него кокпит в Макларън. В подобни ситуации от един момент нататък екипи спират да споделят с пилоти информация за новости по колите например. Каквито и да са развойните програми на отборите обаче, влизането в сила на новите технически правила бе отложено за 2022 г. Тимовете ще се състезават през 2021-ва с колите от тази година.

Шефът на Макларън Рейсинг Зак Браун заяви, че целият тим от Уокинг ще се бори за успехи през 2020 г.

„И Карлос, и ние сме професионалисти. Според мен задържането на информация няма да доведе до успех през 2020-та. Ето защо смятам, че трябва да се съсредоточим върху настоящата година, да оползотворим шансовете си. Колата ни за 2021 г. ще е подобна на тази от 2020-та. Може би ако правехме чисто нов болид за догодина, щяхме да сме в леко неудобната позиция дали да споделяме информация. Но автомобилът ще е практически тазгодишния. Не се притеснявам за интегритета на Карлос“, коментира Браун.

Оглавяващият Рено в F1 Сирил Абитебул обясни, че няма никакъв смисъл да дава приоритет на Естебан Окон и да изключва Рикиардо от работата на тима

„Няма да има преференциално отношение спрямо Естебан или Даниел въз основа на чието и да е решение. Политиката на отбора не е такава. Не е и необходимо – не се борим за титла. Така че не би имало абсолютно никакъв смисъл. Даниел ще участва пълноценно в развойния процес на автомобила, защото колите са кажи-речи замразени за догодина.“

Абитебул все пак отбеляза, че Рикиардо няма да има достъп до информация за колата за 2022 г.

„Още сме на етап, който е твърде далеч от включване на пилотите, въпреки че сериозна част от екипа ни вече се занимава с този проект“, допълни той.