Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Не съм подписал нищо, в което да е посочено, че съм...

Сайнц: Не съм подписал нищо, в което да е посочено, че съм втори пилот

1915
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Майкъл Потс

Карлос Сайнц заяви категорично, че в договора му няма условие за статут на втори пилот в тима на Ферари. Той подписа двегодишен контракт със Скудерията и догодина ще заеме кокпита, който Себастиан Фетел ще освободи в края на 2020 г. Испанецът сподели пред радио в родината си, че възприема всички останали състезатели на трасето като съперници.

„Не съм подписал нищо, в което да е посочено, че съм втори пилот. В договора ми пише, че интересите на отбора са най-важни”, заяви Сайнц

„Никъде обаче няма нищо за условие да помагам някому. Разбира се, че ще се боря Ферари да печели състезания. Но аз възприемам всички останали пилоти като съперници, цветът на автомобилите им няма значение. Убеден съм, че ако възникне сложна ситуация ще бъде взето правилно решение. Не се притеснявам.”

„Дали ще получа отстъпка, ако реша да си купя Ферари? Ще питам като отида в Маранело. От Макларън ми дават кола, която подменят на половин година. Що се отнася до цвета, то допадат ми тъмни варианти – не обичам да се откроявам.”

Настоящият съотборник на Сайнц Ландо Норис пък си организира частен тест с болид от Формула 3

Не е ясно на коя писта англичанинът ще проведе сесията, която трябва да е част от подготовката му за началото на сезона през юли.

„Трябва да си върна рутината зад волана”, заяви Норис. „Вероятно няма да имаме възможност да караме колите си от Формула 1, така че залагам на картинга, работа на симулатора и кола от Формула 3. Графикът е много натоварен. Страхотно е, че всички писти отново са отворени и може да се кара. Това е всичко, което сме в състояние да сторим в момента.”