Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън има сериозни очаквания за скоростта на MCL36

Макларън има сериозни очаквания за скоростта на MCL36

1163
0
Ландо Норис, Даниел Рикиардо, Макларън
Ландо Норис и Даниел Рикиардо; снимка: Макларън

Тимът на Макларън е с най-дълъг списък от новости за болидите си MCL36 за уикенда в Испания. Работата на отбора бе прекъсната заради грешка на Ландо Норис, който строши единия нов под, подготвен за пистата Каталуния. В екипа обаче не бяха обезкуражени от това и изразиха предпазлива надежда относно темпото на колите с новите компоненти по тях.

„Това е първият голям пакет с обновления за колата ни тази година след няколко малки стъпки. Да, със сигурност имаме определени очаквания, но няма да навлизам в подробности. Разделихме нещата така, че да можем да направим някои преки сравнения. Трябва ни обаче време, за да анализираме всичко. Да видим съпоставката между очакванията и реалното темпо на писта“, обясни шефът на Макларън Андреас Зайдл.

В първата петъчна сесия само Норис бе с всички новости по колата. Във втората и Даниел Рикиардо вече бе с новия пакет

„Петъкът беше сложен ден за нас. Мисля, че има положителни сигнали от скоростта с новите части и според мен отборът е доволен от подобренията. Във втората тренировка допуснах грешка“, призна Норис.

„Излязох настрани, отидох върху бордюра и потроших пода. Резервните ни части не са никак много. Затова не искахме да рискуваме допълнителни щети. Беше моя грешка. Но като изключим това, мисля, че беше прилично представяне. Доволен съм. Ще опитаме да намерим последните настройки и да напаснем всичко за събота. Нещата не са толкова прости – монтираш нещо на болида и директно си по-бърз. Необходими са промени, адаптираме, максимално използване на потенциала. Но се вълнувам и мисля, че това важи за всички в отбора. Целият тим се надява да направи няколко стъпки напред.“

Рикиардо посочи, че класирането не отразява точно скоростта на Макларън в момента

Той бе 15-ти в подреждането в края на петъчния ден, а Норис бе последен, тъй като счупи пода след само 6 обиколки.

„Не изглеждахме много бързи, ако гледате класирането, но мисля, че все още е трудно да се направи окончателна преценка. Опитахме доста различни неща в петъчните тренировки. Сега ще потърсим оптималните реглажи. Беше интересно да се види по какво работят и други отбори. Но ние се съсредоточаваме върху себе си“, отбеляза австралийският пилот на Макларън.