Начало Избрани Макларън иска да продължи добрата си форма от Сингапур

Макларън иска да продължи добрата си форма от Сингапур

427
0
Макларън MCL36
снимка, Макларън

Отборът на Макларън иска да продължи добрата си форма от Сингапур. Британският екип спечели 22 точки от последната надпревара на пистата Марина Бей и се върна на четвъртото място при конструкторите. Сега Ландо Норис и Даниел Рикиардо се отправят към Сузука в опит да увеличават аванса си пред французите.

Подобно на Сингапур, Макларън отново ще използва специалната разцветка за двете азиатски състезания. Това бе ще бъде първо посещение на Япония след три години. Британският екип е един от най-успешните конструктори на пистата Сузука, тъй като е спечелил състезанията през 1988, 1991, 1993, 1998, 1999, 2005 и 2011 г.

Ландо Норис има едно участие на пистата Сузука. Пилотът на Макларън финишира 11-ти в последното издание на Гран при на Япония. Сега целта му е да спечели възможно повече точки за тима на Макларън.

„Хубаво е да се върна в Япония за първи път от три години насам! Това е втора поредна надпревара в Азия. Миналия уикенд феновете бяха страхотни. Сигурен съм, че и този уикенд в Сузука ще е така. Това е толкова забавна писта. Очаквам с нетърпение предизвикателствата, които ще ми донесе“, сподели Норис.

„Сингапур е страхотен резултат за отбора. Приносът на всички беше възнаграден, тъй като вкарахме двете коли в точките при толкова трудни условия. Сега сме напълно фокусирани върху продължаването на упоритата работа и натрупването на инерция по време на последните пет състезания от сезона“, добави пилотът на Макларън.

Другият пилот на Макларън Даниел Рикиардо познава отлично пистата Сузука. Австралиецът има един подиум на японското трасе, записан през 2017 г.

„Нямам търпение да изляза отново на пистата в Сузука, особено след приятния двоен резултат в челната петица в Сингапур. Справихме се добре с условията на уличното трасе Марина Бей. Най-важното е, че спечелихме ценни точки в шампионата на конструкторите! Чудесно е да видиш как упоритата работа на екипа се отплаща“, каза Рикиардо.

„Японските фенове винаги са толкова страстни. Вярвам, че това ще бъде още едно вълнуващо състезание, което ще се дължи на атмосферата в Сингапур! Очаквам с нетърпение да видя подобренията по моя автомобил, тъй като те проработиха добре за Ландо миналия уикенд. Стъпките, които направихме, трябва да позволят още силни и положителни резултати до края на сезона“, добави пилотът на Макларън.