Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън махат FRIC за Германия, Мерцедес и Ред Бул също готови да...

Макларън махат FRIC за Германия, Мерцедес и Ред Бул също готови да се откажат

54
0
Дженсън Бътън

Макларън заявиха, че имат намерение да махнат системата FRIC (front and rear interconnected) от окачването си за Гран при на Германия. Мерцедес и Ред Бул също са готови да се откажат от нея.

Наскоро стана ясно, че ФИА възнамерява да забрани системата за използване от отборите във Формула 1. Тя спомага основно за поддържане на постоянно отстояние на болидите от асфалта. От федерацията бяха готови да изчакат края на сезона. Съществуват обаче опасения ако отделни тимове махнат FRIC още за Германия дали няма да протестират срещу екипите, продължаващи да използват системата. До това положение се стигна, тъй като няма единодушие от всички отбори по въпроса.

Понастоящем Макларън не възнамерява да използва FRIC окачване в Гран при на Германия. Макларън ще се съобрази с виждането на ФИА по въпроса – заяви говорител от Уокинг, цитиран от Аутоспорт.

Според други информации Мерцедес и Ред Бул също са готови да махнат системата. При всички положения обаче ще останат отбори, които ще продължат да я използват, след като няма изрична забрана от страна на ФИА. Главният оперативен директор на Форс Индия Отмар Шафнауер заяви, че няма шанс за постигане на единодушие по въпроса:

Ще постъпим като мнозинството. Но в случая е нужно не мнозинство, а единодушие. Според мен шансът такова да бъде постигнато е нула. Ще има хора, които ще кажат, че щом ФИА иска да забрани нещо, трябва да се направи обратното.