Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън ще представи MCL35M на 15 февруари

Макларън ще представи MCL35M на 15 февруари

796
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис; снимка: Макларън

Макларън стана вторият отбор от Формула 1, който обяви кога ще представи болида си за 2021 г. Отборът от Уокинг ще го стори на 15 февруари, точно седмица преди на бял свят да се появи колата на Алфа Ромео. Екипът от Хинвил освен това избра Варшава, Полша за представянето. От Макларън ще го направят в базата си.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)

Представянето ще е от 21 часа (българско време) вечерта (19 часа GMT). Отборът ще покаже болида MCL35M, за който шефът на производствения отдел Пиърс Тин обясни, че на практика е нов автомобил. Ще бъдат представени и пилотите. Ландо Норис ще продължи да се състезава за Макларън, но вече с нов съотборник – Даниел Рикиардо. Австралиецът се присъедини към британския тим и вече заяви, че се отнася изключително сериозно към новите си задачи. Двамата с Норис неколкократно се закачаха, но Рикиардо бе категоричен, че има работа за вършене в тима.

„Няма да превърнем всичко в комедийно шоу. Отивам, за да върша работа, да подобрявам автомобила. Характерът ми няма да се промени, но не съм се присъединил към екипа, за да станем хумористичния дует на спорта или както там го описват тези дни!“, каза Рикиардо.

Тимът на Макларън завърши трети в миналогодишния световен шампионат на Формула 1. От 2021 г. колите на отбора отново ще са със задвижващи системи на Мерцедес.